Délmagyar logó

2017. 12. 18. hétfő - Auguszta -4°C | 4°C Még több cikk.

10 évre visszamenőleg megkeresik a molesztáló tanár diákjait

Tíz évre visszamenőleg megkeresik és meghallgatják annak a mohácsi tanárnak a tanítványait, akit szemérem elleni erőszakkal gyanúsít a rendőrség.
A nyomozás előreláthatólag fél évig is eltarthat, hiszen sok diákot kell meghallgatni. A rendőrség már bekérte az iskolában járt diákok adatait.

Tíz év az elévülési ideje a gyermekkorúak sérelmére elkövetett szemérem elleni erőszaknak, ezért tíz évre visszamenőleg keresi a rendőrség azokat a diákokat, akik a pedagógus tanítványai voltak, és akikkel hasonló eset történhetett.

"Mivel sok gyereket kell megkeresnünk és meghallgatnunk, úgy becsüljük, hogy hat hónapig is eltarthat a nyomozás. Az iskolától már bekértük a gyerekeknek a névsorát, akik a tíz év alatt oda jártak és tanítványai voltak a férfinak" - mondta Garamvári Gábor, Mohács rendőrkapitánya.

Tanúként meghallgatják a tantestület tagjait is. A nyomozásba bevonnak gyermekpszichológust és számítástechnikai szakembert is, aki megvizsgálja a negyvenöt éves tanár lakásán lefoglalt számítógép, CD és DVD lemez tartalmát is.

A mohácsi rendőrség hétfőn vett őrizetbe egy negyvenöt éves mohácsi férfit, aki az egyik helyi általános iskolában rajzot tanított. Azzal gyanúsítják, hogy három alsó tagozatos kislányt molesztált a délutáni rajzszakkörön. Az eset úgy derült ki, hogy az egyik gyereknél pszichés tüneteket vettek észre az orvosok. Amikor pedig igazságügyi gyerekpszichológus is megvizsgálta, megállapította, hogy a gyerek élmény és életszerűen meséli el a molesztálást, tehát az nagy valószínűséggel megtörtént. A férfit a Mohácsi Városi Bíróság kedden előzetes letartóztatásba helyezte.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fiatalok vertek meg egy hajléktalant Pécsett

Fiatalok vertek meg egy hajléktalant Pécsett csütörtökön este. A pécsi távolsági buszpályaudvaron… Tovább olvasom