Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

10 milliós forrás az Új Széchenyi Terv pályázati keretében

Tízmilliárd forintra bővült a kulturális pályázati forrás az Új Széchenyi Terv keretében.
Újabb kulturális pályázatokat ír ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség és a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) Kultúráért Felelős Államtitkársága az Új Széchenyi Terv (ÚSZT) keretében, így összesen 10 milliárd forintra bővül az ebben a pályázati formában elérhető támogatások összege.

Az ÚSZT keretében mintegy 6 milliárd forint keretösszegű pályázat jelent meg 2011 végén, illetve 2012 elején könyvtárak, közművelődési programok és múzeumi fejlesztések támogatására - emlékeztet a NEFMI Kultúráért Felelős Államtitkársága az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A kommüniké szerint az egyik új pályázat a kulturális szakemberek át- és továbbképzését szolgálja, célja a kulturális alapú szolgáltatásfejlesztések fenntarthatósága és széles körű elterjesztése. A rendelkezésre álló forrás 1,9 milliárd forint, amelyből 435 millió Budapesten és Pest megyében használható fel.

Pályázatot nyújthatnak be közművelődési intézmények, működési engedéllyel rendelkező muzeális intézmények, nyilvános könyvtárak vagy könyvtári tevékenységet folytató szervezetek, közlevéltárak és nyilvános magánlevéltárak vagy fenntartóik, amennyiben alkalmazottaik képzése megfelel a pályázati kiírásnak. A pályázatonként elnyerhető támogatás mértéke 5-30 millió forint; a pályázatokat május 2-től 31-ig lehet benyújtani.

A másik friss pályázat keretösszege 2,12 milliárd forint. Ezen olyan kulturális intézmények indulhatnak, amelyek részt vesznek vagy részt kívánnak venni tanórán kívüli nevelési feladatok ellátásában. A pályázat célja, hogy a kulturális intézmények szélesebb körben kapcsolódjanak be a formális oktatásba, és szerepük erősödjön meg a kulturális tudás átadásában.

Közvetlen cél, hogy a kulturális intézmények és szervezetek programkínálatukkal gazdagítsák az óvodai, tanórai és tanórán kívüli nevelést, szabadidős foglalkozásokat nyújtsanak, és ennek során hosszú távú együttműködés alakuljon ki a nevelési-oktatási és a kulturális intézmények között, helyi és országos szinten egyaránt.

Pályázatot nyújthatnak be Budapest és Pest megye kivételével közművelődési és művészeti intézmények, könyvtárak, múzeumok és levéltárak, továbbá előadó-művészeti szervezetek és alapító okiratuk szerint alkotóművészeti tevékenységet folytató intézmények és szervezetek. A pályázatonként elnyerhető támogatás mértéke ebben az esetben is 5-30 millió forint. A pályázatokat április 23-tól május 15-ig lehet benyújtani.

A pályázati felhívások és a részletes pályázati dokumentáció megtalálható a http://ujszechenyiterv.gov.hu/doc/2642 honlapon.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Illegális droglabort számoltak fel a rendőrök Nyíregyházán

Illegális droglabort számoltak fel a rendőrök Nyíregyháza külterületén. Tovább olvasom