Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

1,16 milliárd mobiltelefon a világon

A tavalyi év végén világszerte 1,16 milliárdnyian használtak mobiltelefont. A mostani évtized végére a legnagyobb mobilgyártó, a Nokia várakozásai szerint az aktív készülékek száma 2 milliárdra nő.
A EMC World Cellular Database adatait a hétfőn megnyílt és péntekig tartó, 17. "3GSM World Congress", a világ legnagyobb mobiltelefon-vására alkalmából hozták nyilvánosságra, a francia Riviéra üdülőhelyén, Cannes-ban.
A kiállításon az érdeklődés ezúttal a harmadik generációs UMTS mobilnemzedékre irányul. Az EMC adatai szerint az európai hálózati szolgáltatók nagy része még az idén elindul az UMTS-sel, többségük csak az év végén.
Míg Japánban egy mobilhasználó átlag félévente vesz új készüléket, Európában a megújítási idő ennek a kétszerese: 12 hónap. Az EMC adatai szerint a havi beszélgetési idő az egy ügyfélre jutó 110 perccel állandó, új bevételeket elsősorban az adatátviteltől remélnek. Az egy használóra jutó havi forgalom világátlaga 31 dollár.
Európában 30-40 eurót, Japánban 70 eurót adnak ki havonta mobiltelefonálásra. Ami a mobiltelefonok elterjedtségét illeti, Európa 74 százalékkal, 56,8 millió ügyféllel egyértelműen vezet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Munkácsy kép hatvanmillióért

Hatvanmillió forintos rekord kikiáltási áron bocsátja árverésre Munkácsy Mihály A baba látogatói… Tovább olvasom