Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

125 éves

a tűzoltó-

egyesület

Idén ünnepli megalakulásának 125. évfordulóját a Csornai Önkéntes Tűzoltó-egyesület. A jubileumot különböző rendezvényekkel szeretnék emlékezetessé tenni a szervezet tagjai. Dombi Lajos, az egyesület elnöke a Kisalföldnek az önkéntes tűzoltók közelmúltjáról, jelenéről, terveiről beszélt.

– Az elmúlt évben generációváltás történt. Az idősebb tagok három kivételével már nem tudnak részt venni a munkában. Szerencsére sikerült ütőképes fiatal csapatot építeni, jelenleg negyvenen tagjai az egyesületnek. Ebből a riasztható állományt huszonketten alkotják. Eszközbeszerzéseinket, felújításainkat elsősorban önkormányzati támogatással sikerült megvalósítanunk, de segítik munkánkat a csornai vállalkozók, cégek is, illetve a pályázati támogatások.
A csornai önkéntes tűzoltók az elmúlt években közel kétmillió forintot „pályáztak össze”. Felújították szertárukat, átalakították az irodahelyiséget, kiegészítették technikai eszközeiket. Kapcsolatban vannak a kaposvári Kötél elnevezésű speciális mentőszervezettel, és rövidesen Csorna testvérvárosának, a német Sinzing tűzoltóival is találkoznak. Műszaki mentésekhez, tűzesetekhez vonultak többször is, de előfordul rendszeresen az is, hogy a hivatásos állomány távollétében ők adnak laktanyai szolgálatot.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Cél az eredményesebb játék

Részben a sérülések miatt elmaradt a várakozástól, s a hétcsapatos NB I-ben az ötödik helyen végzett… Tovább olvasom