Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 23°C Még több cikk.

„ A városvezetés erőből politizál”

A Polgári Összefogás-frakció a legutóbbi közgyűlés első napirendi pontjában előterjesztéssel kezdeményezte az egészségügyi bizottság külső tagjának visszahívását és új tag megválasztását – mondta el tegnap Mágel Ágost önkormányzati képviselő. Az MSZP–SZDSZ városvezetés és képviselői – példátlan módon – az előterjesztést nem fogadták el. A bizottsági tagok megválasztására a korábbiakban konszenzus alakult ki a közgyűlés frakciói között, most a városvezetés ezt felrúgta, visszaélt a többségi szavazatával.

– A közgyűlés napirendi pontjainak tárgyalása után az egyebek napirendben jelentkezett szólásra egy soproni polgár – folytatta a képviselő. – A városvezetés a demokráciát furcsán értelmezve nem adott szót, a jelentkező mondanivalóját nem mondhatta el. A közgyűlésen bebizonyosodott, hogy a jelenlegi városvezetés a demokráciát furcsán értelmezi, erőből politizál.
Dr. Fodor Tamás, a városfejlesztési bizottság tagja hozzátette, a tűzoltólaktanya sorsa aggasztóvá vált. – Fontos lenne az épület megóvása, a belváros szívében lévő ingatlanként fokozottan védeni kellene az állagromlástól. Érthetetlen, hogy miért éppen a Győri út vetődött fel új helyszínként. Kórház közelébe semmilyen más városban nem költöztetnek tűzoltóságot, mert a zajos tevékenység zavarhatja az ott folyó munkát, nehezíti a betegek gyógyulását. Továbbá, mivel a város szélére telepítik a laktanyát, sokáig tartana a város egyes pontjainak megközelítése. Körültekintőbben kellene eljárni a helyszín kiválasztásánál, közmegegyezés és szakmai egyeztetés szükséges az ügyben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Játszótérfejlesztés

Babót. A babóti önkormányzat idei tervei között szerepel a település játszótereinek fejlesztése. A… Tovább olvasom