Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

„ A vonatok szabályosan közlekednek”

A MÁV ZRt. vezetése kategorikusan visszautasítja a Magyar Vasúti Hivatal elnökének hétfői sajtótájékoztatóján elhangzottakat, amelyek a MÁV szerint azt a hamis látszatot keltik, hogy a vonatok a magyar vasúti hálózaton nem közlekednek szabályosan.
Az ügy előzménye, hogy Antal Dániel, a Magyar Vasúti Hivatal elnöke hétfőn bejelentette: az MVH piacfelügyeleti eljárás keretében elmarasztalta a február eleji, halálos áldozatot is követelő szőnyi vasúti baleset három érintettjét, mivel a vizsgálat megállapításai szerint a résztvevők nem folytatták le a szabályos menetrendi egyeztetést. A személyvonatnak és a tehervonatnak nem lett volna szabad egy időben a vasúti pályán lennie. A határozat szerint a MÁV pályavasúti szervezetét 50 millió forint piacfel-

ügyeleti bírsággal sújtotta a hivatal, és kötelezte arra, hogy tartsa be a vonatkozó engedélyeket és szerződéseket.
A MÁV Zrt. közleményében ezzel szemben hangsúlyozza, hogy a szőnyi baleset vizsgálatát márciusban befejezték, a balesetet a személyszállító vonat mozdonyára szerelt biztonsági berendezés szabálytalan kezelése okozta. Ez adott lehetőséget arra, hogy a vonat az engedélyezett sebességet jelentősen túllépje – áll a közleményben.
A február 6-án este történt tragikus vonatbalesetben a Komárom és Szőny közötti szakaszon a győri V. Gábor mozdonyvezető a helyszínen életét vesztette, négyen könnyebben megsérültek, amikor a Tatabánya és Bécs között közlekedő nemzetközi személyvonat és egy tehervonat összeütközött (Kisalföld, 2007. február 7., 8., 9.).

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rúzsa Magdi kilencedik az eurovíziós dalfesztiválon

A szerb Marija Serifovic a Molitva (Imádság) című dallal nyert az 52. Eurovíziós Dalversenyen. Rúzsa… Tovább olvasom