Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

„ Akár takarítanék is a világűrben”

Folytatás az 1. oldalról.

– Az utolsó néhány évben derült ki, hogy elérhetővé válhat számomra az űrutazás – folytatta lapunknak adott nyilatkozatát Charles Simonyi.

– Mint említettem már, hárman az enyémhez hasonló módon megcsinálták ezt. A mostani negyedik jelölt, a japán Enomoto Daiszuke szintén űrturistaként kapott engedélyt a repülésre. Úgy tudom, ő még idén végre is hajtja az utazást.
– Kutatást is végez majd?
– Ez egy érdekes kérdés. A turizmusnak alapvetően nem a kutatás a célja. Az világos, ez egy ritka lehetőség, amit teljes mértékben fel, illetve ki kell használni. Amennyiben kutatásra van szükség, akkor szívesen megcsinálom. Ugyanakkor, ha az lenne a feladat, akkor takarítanék is. Nemrégiben olvastam, nagy a rendetlenség az űrállomáson, nehezen találják meg az egyes felszereléseket. Jó lenne egy leltárt készíteni, ami azért hasznos is, hiszen így megtudható, hogy mi hol található.
– Milyen érzésekkel jött Egyházasfaluba, ahol gyermekkorában a nyarak nagy részét töltötte?
– Budapesten nőttem fel, de mindig jólesik meglátogatni a gyökereket, és találkozni, beszélgetni a rég nem látott unokatestvéreimmel. Felemelő érzés ez. Látni a nagyon szép iskolát, a templomot. Édesanyám olvassa a régi, 1800-as évektől kezdődő anyakönyvi kivonatokat. Mindig érdekes kutatni azt, hogy honnan jöttünk. Természetesen nagyon megható pillanatok ezek.
– Jönne gyakrabban is a településre?
– Ha az időm engedné, akkor persze szívesen, bármikor. Sok teendőm között idelátogatni az egyik legkellemesebb.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

ADSL2 az Inviteltől is

Az ADSL2 bevezetésével az Invitel és T-Com szolgáltatási területén lehetőség nyílik az akár 20… Tovább olvasom