Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

„ Az előző városvezetés

drágán vett, olcsón adott el”

Sopron Munkatársunktól– Azt akarjuk, hogy a város számára elveszettnek látszó százmilliók újra a soproniakat gazdagítsák – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Pongrácz Attila. A Fidesz frakcióvezető-helyettese ezt az apartmanház kapcsán mondta.
– Ismert, hogy a Sopron Holding Vagyonkezelő Zrt. a korábbi városvezetés jóváhagyásával – rendkívül bonyolult cégfelvásárlási tranzak-

cióval – hozzájutott a Lövérekben található apartmanház tulajdonjogához, megközelítőleg 800 millió forintért – közölte Pongrácz Attila. – A vizsgálat – igazságügyi szakértő bevonásával – azonban megállapította, valós piaci értéke a 600 milliót nem haladja meg. Lehet azt mondani, hogy a város adja el az apartmanházat, hogy jobb kevesebb pénzért is túladni rajta, de mi azt gondoljuk, ezzel mi okoznánk komoly veszteséget a költségvetésnek. Az előző városvezetés által kifizetett mintegy 800 millió forintot eddig semmilyen vevő nem kívánta kifizetni, csupán a valós piaci érték körüli árat, azaz 600 milliót. A 200 millió forintnyi különbség olyan horribilis összeg, amelyet nem engedhet elúszni a város jelenlegi vezetése. Mi nem kívánunk a „drágán veszünk – olcsón adunk el” módszerrel élni.
A Kisalföld kérdésére – miszerint az előző városvezetés állítása szerint az áfa visszatérítése és a kft. számláján lévő készpénz miatt „csupán” 650 millióba került az apartmanházprojekt – Pongrácz azt válaszolta, majd a bíróság dönti el, hogy milyen üzletet kötöttek elődeik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kémiával, földrajzzal, ének-zenével folytatódik az érettségi

A kémia írásbelivel folytatódik reggel nyolc órától az érettségi időszak. Idén 3244 diák maturál… Tovább olvasom