Délmagyar logó

2018. 05. 24. csütörtök - Eszter, Eliza 16°C | 27°C Még több cikk.

„ Bevennék a Parlamentet”

A Nemzetbiztonsági Kabinet indokoltnak tartja, hogy a Kossuth teret érintő biztonsági intézkedések legalább március 15-éig fennmaradjanak – mondta újságíróknak a testület szerdai ülését követően Szilvásy György kancelláriaminiszter.
Hiteles információk vannak arról, hogy szélsőséges csoportok meg akarják osztani a rendőrség erejét, összehangolt tervekkel „erőszakos cselekedeteket készítenek elő”, akcióik fő célja a Kossuth tér megszerzése, fogalmazott a kancelláriaminiszter.
Szilvásy György hangsúlyozta: október 23. után nőtt az Országház épületének veszélyeztetettsége és a biztonsági kockázat a Kossuth téren. Hozzátette: megszaporodtak az épület elleni fenyegetések, szélsőséges csoportok olyan tervet is készítettek, hogy megpróbálnak bejutni a Parlament épületébe. Ehhez kapcsolódva elmondta, hogy egyes politikusok rendszeresen kapnak fenyegetéseket, magán- és hivatalos program-

jaikat megpróbálják megzavarni. Szilvásy György kitért arra, hogy e csoportok akcióinak „gyújtópontja” a Kossuth tér. Mint mondta, a csoportok február 2-a után néhány nap alatt megerősödtek, akcióik előkészítésébe futballhuligánokat és szkinhedeket is bevonnak, és „a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyakkal szerelik fel magukat”.
A miniszter tájékoztatásában úgy fogalmazott: a Kossuth téri kordon nem öncél. Ide kapcsolódva megjegyezte: a szükséges intézkedésekről nem tájékoztatták a nyilvánosságot, amiről elismerte, hogy hiányosság volt.
Arra a kérdésre, hogy miért nem számolja fel a rendőrség a szélsőséges csoportokat, Szilvásy György úgy válaszolt: a hatóságok megteszik a szükséges intézkedéseket. Mivel a miniszter rövid tájékoztatóján csak négy kérdést lehetett feltenni, az újságírók már nem kaphattak választ a Parlament konkrét veszélyeztetettségét firtató kérdéseikre. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar dolgozók ausztriai jogai

„Ausztriában dolgozik? Kérdezzen a szakértőktől!" akciónk keretében megválaszoltuk jópár… Tovább olvasom