Délmagyar logó

2017. 11. 21. kedd - Olivér 1°C | 8°C Még több cikk.

„ Csak azt tudom, hogy élni jó”

„ Azt nem tudom megmondani senkinek, mi a legfontosabb az életben, de azt igen, hogy élni jó” – summázta élettapasztalatát Ágfalván a százéves Széll Jánosné, mindenki szeretett Mária nénije.
Idősek napi ünnepséget szervezett tegnap az ágfalvi önkormányzat, a német nemzetiségi önkormányzat és a Vöröskereszt. Az alkalom legkiemelkedőbb eseményeként a jelenlévők – Gaál István polgármesterrel és Böhm Andrással, a német nemzetiség elnökével az élen – felköszöntötték századik születésnapján Széll Jánosné Mária nénit, akinek önzetlen és szeretetteli személyiségét megannyi falubelijének meghatott szónoklata dicsérte.
– Erdélyből érkeztünk 1948-ban a faluba, a Gyógy utcában telepedtünk le. A férjem kezdetben a brennbergi bányában kapott munkát, jómagam az óvodában főztem – emlékezik életére a gyöngéd tekintetű, halk szavú asszony. – Érdekes, hogy a Gyógy utcában az egyik szomszédom is megérte a 99. életévét. Férjemmel – akit 1976 óta gyászolok – négy gyermeket neveltünk fel, Jánost, Annamáriát, Zsuzsát és Györgyöt. Büszke vagyok rájuk, mindnyájan tanult és értékes emberekké váltak; sajnos ezt a napot már csak hárman érték meg. Mindenem a család, a hat unoka és a hét dédunoka, akik a szeretet fényével töltik be napjaimat.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A legkedvesebb gyerekdalok gyűjteménye

Nagyszerű albumot adott ki a Fortuna Records: az óvodásdalok gyűjteményének második részét. Tovább olvasom