Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

„ Gyurcsány egyetlen esélye, ha kifütyülik”

Jó szívvel ajánlom dr. Fodor Tamást, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltjét a soproniaknak – jelentette ki Pokorni Zoltán tegnapi sajtótájékoztatóján. A Fidesz alelnöke szólt arról is, Gyurcsány Ferencnek az egyetlen esélye, ha kifütyülik a választók.
Pokorni Zoltán tegnap dr. Fodor Tamás meghívására a Liszt-központban találkozott pártja helyi támogatóival. A fórum előtti sajtótájékoztatón mindenekelőtt arról beszélt, hogy jó szívvel ajánlja polgármesternek jelöltjüket, lévén maga is egyetemi ember és tudja, alkalmas arra, hogy kivezesse a várost az adósságcsapdából. Ezt követően áttért a napi politikára és kifejtette, Gyurcsány Ferencnek egyetlen esélye a politikai megsemmisülés elkerülésére, ha kifütyülik az emberek. Ugyanis így mód van rá, hogy ne az ország valós helyzetéről szóljanak a híradások. A miniszterelnök – hangsúlyozta Pokorni Zoltán – még rá is játszik a helyzetre, magatartásával provokálja, hecceli az embereket. A Fidesz ezért arra kéri a polgárokat – bár megértik indulataikat –, hogy ne menjenek el a miniszterelnök kampányrendezvényeire, de ha mégis, ne fütyüljenek, inkább fordítsanak hátat.
Dr. Fodor Tamás a város pénzügyi helyzetét elemezte. Számításaik szerint a város adósságállománya 12 milliárd forint. Ez Sopron éves költségvetésének 50 százaléka. Ebből működési hitel 2,25 milliárd, felhalmozási hitel pedig 6 milliárd forint. Ehhez jön még a vagyonkezelő holding 3,75 milliárd adóssága. Ebből a helyzetből véleménye szerint részben az uniós források ésszerű felhasználásával, részben pedig egy egészséges, korszerű iparszerkezet kialakításával lehet kikerülni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tevez bemutatkozott

labdarúgás

Az argentin Carlos Tevez bemutatkozott a West Ham Unitedben, amely … Tovább olvasom