Délmagyar logó

2016. 10. 25. kedd - Blanka, Bianka 12°C | 19°C

„ Maradjon mindig ilyen kedves, szerény ember és a kézilabdával szemben olyan alázatos, mint amilyen eddig volt”

Görbicz István, Anita édesapja is nehezen találta a szavakat: „Fantasztikus érzés, hogy Anita ilyen fiatalon a legjobb lehetett, nagyon büszkék vagyunk rá. Úgy érzem, a tavalyi esztendő remekül sikerült számára, hiszen az ETO-val bajnok és kupagyőztes, a válogatottal pedig vb-bronzérmes lett. Nagyon remélem, az elismeréseknek itt nincs végük, s a mostani szezont is eredményesen zárják Ancsáék. Emellett azonban elsősorban azt kívánom, hogy elkerüljék a sérülések s még hosszú ideig ilyen eredményesen kézilabdázzon.”

Présing András, Anita vőlegénye: „Nagyon jó játékosok voltak a jelöltek között, ráadásul idősebbek is, így azért nem voltam benne biztos, hogy nyerhet. Ha azonban azt veszem, hogy kvalitásban, technikailag és küzdeni tudásban is kiemelkedik a mezőnyből Anita, ennek tükrében aligha meglepetés ez a siker, melyet remélhetőleg még sok hasonló követ majd.”
Róth Kálmán, a Graboplast-ETO vezetőedzője: „Örülök és egyben büszke vagyok arra, hogy a győri kézilabdázás egy ilyen kaliberű játékost tudott kinevelni. Anita rendkívüli kvalitását bizonyítja, hogy huszonhárom évesen felért a csúcsra, de ismerve a hozzáállását, biztos, hogy ezzel nem elégszik meg. Olyan tulajdonságokkal bír, hogy biztos vagyok benne, még nagyobb erőbedobásra készteti ez az elismerés.”
Vérten Orsolya, Görbicz győri klubtársa, s egyben egyik legjobb barátnője: „Nagy elismerés ez számára, s örömmel tölt el, hogy a világ legjobb játékosának lehetek a csapattársa. Sok fontos mérkőzést játszottunk már együtt, s remélem, hogy már szerdán tovább tudjuk gyarapítani közös sikereink számát. Egyelőre arra készülünk, a KEK-döntő visszavágója még nem téma.”
Tóth Tímea, a Ferencváros átlövője, aki a válogatottban sok nagy csatát megélt már Görbiczcel, a bajnokságban viszont most egymás ellen küzdenek a bajnoki címért: „Csak gratulálni tudok Anitának, teljesen megérdemelten lett a legjobb. Érdekesség, hogy nem sokkal ezelőtt kerestek az egyik tévétől, nyilatkozzak a szerdai meccsel kapcsolatosan. Éppen azt mondtam, hogy Görbicz Anita igazi világklasszis, akire nagyon nehéz felkészülni, erre tessék, most hivatalosan is a világ legjobbja lett. Elismerő cím ide vagy oda, szerdán mindent megteszünk azért, hogy megnyerjük a bajnokságot.”
Radulovics Bojana, a Dunaferr átlövője kétszer már volt a világ legjobbja, így tudja, milyen érzés ott lenni a csúcson: „Annyiban azért más Anita helyzete, hogy szemtelenül fiatalon lett a legjobb. Én huszonhét és harmincéves voltam, mikor a legjobbnak választottak. Gratulálok Görbicznek, úgy gondolom, még ennél is nagyobb jövő előtt áll. Minden esélye megvan arra, hogy még többször megnyerje ezt a szavazást. Sikere teljesen megérdemelt, s tulajdonképpen az a fölény, amellyel maga mögé utasította a többi jelöltet, az sem számít meglepetésnek. Hogy jövőre egy csapatban szerepelünk-e? Erre most nem szeretnék válaszolni.”
Vanyus Attila, a Győri ETO KC elnöke: „Arra különösen büszke vagyok, hogy ilyen fiatalon még senki sem kapta meg ezt a címet. Boldogság tölt el, hogy kisgyerekkora óta végigkísérhetem a fejlődését, a talentumát. Remélem, a győri közönséggel együtt még sokáig csodálhatom a játékát. Nekünk is megtiszteltetés, hogy a világ legjobb kézilabdázóját a sorainkban tudhatjuk. Azt kívánom Görbének, hogy egyszer-kétszer még érje el ezt a címet, valamint azt, hogy maradjon mindig ilyen kedves, szerény ember és a kézilabdával szemben olyan alázatos, mint amilyen eddig volt.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nem fogadta a venezuelai elnököt Tony Blair Londonban

A brit kormány teljes bojkottja mellett kezdte meg kétnapos, magánjellegűnek minősített londoni… Tovább olvasom