Délmagyar logó

2018. 05. 27. vasárnap - Hella 16°C | 28°C Még több cikk.

„ Megfélemlítették a köztisztviselőket”

Sopron Munkatársunktól A polgármester arra kényszerítette a hivatal több köztisztviselőjét, hogy a büntetőfeljelentések nyomán tett személyes vallomásaikat kérjék el a Nemzeti Nyomozó Hivataltól és mutassák be neki – mondta el tegnapi sajtótájékoztatóján Biczi László (MSZP).
– Sopron közéletének egyik legsötétebb időszakát éli a Fodor Tamás által indított alaptalan feljelentésekkel – mondta el Biczi László (MSZP) tegnapi sajtótájékoztatóján. – Információink szerint a polgármester visszaélve hatalmával arra kérte a hivatal több köztisztviselőjét, hogy a büntetőfeljelentések nyomán magánemberként tett tanúvallomásaikat kérjék el a Nemzeti Nyomozó Hivataltól és azt írásban mutassák be neki. Úgy tudjuk, a köztisztviselőket közpénzen, munkaidőben, a városháza autójával vitték Budapestre a nyomozóhivatalhoz, majd pedig azokhoz a Fidesz-közeli ügyvédekhez, akik a soproni ügyekben a városvezetés vádjait képviselik. Fodor Tamás a háttérben megfélemlíteni, kényszeríteni próbálja saját hivatalának vezető munkatársait. A polgármester nem bízik saját munkatársaiban? – tette fel a kérdést Biczi László.
A Kisalföld az elhangzottakkal kapcsolatban megkereste Fodor Tamást, aki elmondta, személyiségi jogokat sértene nyilvánosságra hozni olyan információkat, hogy a köztisztviselőket milyen körülmények között hallgatták ki. Mindezek után felhívta szerkesztőségünket dr. Dobos József jegyző, aki elmondta, őt is kihallgatta a nyomozóiroda, de senki nem kényszerítette a jegyzőkönyv kikérésére és semmilyen ügyvédi irodába nem kellett elmennie.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Túl gyorsan vezetnek a magyar sofőrök

Mintegy 3400 gyorshajtóról készült felvétel a legutóbbi TISPOL ellenőrzéskor. Az április 25-én és… Tovább olvasom