Délmagyar logó

2017. 04. 27. csütörtök - Zita 10°C | 24°C Még több cikk.

132 milliárd jut 2012-ben közfoglalkoztatásra

A cél a 94, hátrányos és különösen hátrányos helyzetű kistérség felzárkóztatása - mondta Pintér Sándor belügyminiszter.
A 2012-es költségvetésben 132 milliárd forint szerepel közfoglalkoztatásra, amelynek keretében kétszázezer ember kaphat munkát - mondta Pintér Sándor belügyminiszter sajtótájékoztatón pénteken Tamásiban.

A cél a 94, hátrányos és különösen hátrányos helyzetű kistérség felzárkóztatása, ezekhez két Baranya megyei kistérség csatlakozik - tette hozzá a tárca vezetője. Mint mondta, a közfoglalkoztatást ezeknek a kistérségeknek valamennyi községében szeretnék elkezdeni.

A miniszter kitért arra, hogy napi nyolc órában, egész éven át foglalkoztatnák a munkanélkülieket. Megjegyezte, hogy a tervek szerint a közfoglalkoztatottaknak normát írnak elő, illetve aki visszautasítja a közfoglalkoztatást, az nem részesülhet segélyben. "Professzionális segélyből élőket, egészséges, munkaképes embereket nem fogunk támogatni" - fogalmazott.

Pintér Sándor megfelelőnek nevezte a rendőrség, a katasztrófavédelem és a büntetés-végrehajtás 2012-es költségvetését. Hozzátette: valószínűleg új büntetés-végrehajtási intézetet kell építeni, mert - a közbiztonsági intézkedéseknek köszönhetően - 15 ezerről 17 ezerre nőtt a fogvatartottak száma, és jelenleg a börtönök telítettsége 140 százalékos. Az új intézetet fogvatartottakkal tervezik megépíttetni, és szeretnék, ha az építés megtérülne abból a munkából, amelyet - szintén a tárca tervei szerint - az elítéltek kötelezően végeznek majd.

Az MTI kérdésére a miniszter kitért arra, hogy a rendőrök negyedik éve nem kaptak béremelést. A vezetőknek a 16 százalékos adókulcs bevezetése 10-20 százalékos nettó bérnövekedést jelentett, a 28 ezer tiszthelyettesnek azonban csak kipótolta az állam a bérét. "Előterjesztésünk szerint 2012. januártól a tiszthelyettesi állomány 14 ezer forintos bruttó béremelést kapna" - mondta Pintér Sándor, emlékezetve arra, hogy az idén a tűzoltóknak mintegy nyolcmilliárd forint, 2004 óta elmaradt túlóradíjat fizetettek ki.

Olvasóink írták

 • 5. csergemerge 2011. november 27. 13:18
  „Melyik ez a 94 térség?
  Csongrád megyét érinti?”
 • 4. balihoho 2011. november 27. 07:59
  „Korengedményes nyugdíjas! Könnyen beszél!”
 • 3. Power 2011. november 26. 21:43
  „A közfoglalkoztatás nagyon messze áll a munkahelyteremtéstől...”
 • 2. Falcao 2011. november 26. 14:42
  „Mennyi lesz a norma? Ki szabja meg? Ha nem teljesítik , kirúgják az illetőt? Esetleg nem lesz mégis munkatábor?”
 • 1. papika56 2011. november 25. 21:34
  „Szégyeljék magukat amikor a 2004-es bért most 2011.nov. fizetik ki !!!
  sintér s. a vezetők kaptak béremelést--a dolgozók viszont NEM !
  én pl. szociális ellátast kapok : és ez a pénz NEM emelkedett 1 ftz se --az elmúlt 6 évben !!!!!!!25 650.-
  Ennyiből éljen meg az összes politikus, bandatag aki az országot " bóvli országgá " süllyesztette !!!!
  sintér s. az eladott 1,2 milliárdos őrző-védő cége okán --a leggazdagabb a Parlamentben !nyugdíja mellett megkapja azt a 1,5 millát még havonta.
  A Teremtő verje meg mindd !”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tavasszal tárgyalhatja a hungarikum-törvényt az Országgyűlés

Elkészült a nemzeti értékek védelméről szóló törvényjavaslat, amelyet várhatóan a parlament tavaszi ülésszakán vitatnak meg a képviselők. Tovább olvasom