Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

„ Nagyon csalódott vagyok”

Borkai Zsolt győri polgármester a hírt kommentálva emlékeztetett: maga is írt ez ügyben levelet mind a miniszterelnöknek, mind a területfejlesztési bizottságnak, hangsúlyozva, hogy a rehabilitáció százezer embert érint.

– Nagyon csalódott vagyok – mondja a polgármester. – A térség fejlesztése elkerülhetetlen, százezer embertől vonták meg ezt a támogatást. Sajnálom, hogy hiábavaló volt az a harc, amit sokan folytattak, folytattunk a Mosoni-Dunáért. Ugyanakkor ha egy ilyen propaganda sem ért el hatást, abból arra tudok következtetni, hogy igen gyenge volt a képviselők lobbija. Ha mást nem, azt mindenképpen remélem, hogy ez változni fog – teszi hozzá Borkai Zsolt.

„ Szomorú, de megértem”

Balogh József, Győr volt polgármestere, MSZP-s országgyűlési képviselő szerint ez valóban szomorú hír a szigetközieknek, személyesen neki is, de a maga részéről megérti a döntést.
– Sajnálom, hogy az NFT első körébe nem került be a Mosoni-Duna rehabilitációja, a döntést azzal indokolták, hogy az ivóvíz-ellátási, csatornázási és hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztését célzó programok felemésztik a költségek nagy részét országosan. Ezt én meg tudom érteni. Ugyanakkor nem véletlenül beszélek „első körről”, mivel a hét évre előirányzott támogatásoknak csak a hetven-nyolcvan százalékát határozták meg. Erősebb lobbit fogunk folytatni és folytatjuk a tervező- és előkészítő munkákat, remélve, hogy néhány éven belül történik előrelépés a térség rehabilitációja ügyében – fogalmazott Balogh József.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máris 8-ra váltana az Internet Explorer?

A Microsoft képviselői máris az Internet Explorer böngésző következő verzióját tervezik. Tovább olvasom