Délmagyar logó

2017. 05. 30. kedd - Janka, Zsanett 14°C | 29°C Még több cikk.

„ Negyvenes” zöldhullám a Várkerületen

Negyven kilométer per órás zöldhullámot állítanak be a Várkerületen a szakemberek, a „zavaros” útburkolati jeleket pedig egyértelművé teszik – hangzott el tegnap a városházán.
Az eltelt két hónapban a városvezetéshez rengeteg panasz érkezett Sopron közlekedésével kapcsolatban. Az autósok a közlekedési lámpák rossz beállítását és túl magas számát kifogásolták, valamint arra tettek javaslatot, hogy a korábbi, már nem érvényes felfestések tűnjenek el az útburkolatról. – A lámpákat már több alkalommal átállították a szakemberek, azonban úgy tűnik, ez nem segített – mondta el a Kisalföldnek Simon István alpolgármester. – A kikapcsolásuk azonban rontaná a helyzetet, mivel így veszélybe kerülne a gyalogosok biztonsága. Utóbbiak igénylik is a lámpával védett zebrák meglétét.
Simon István a mélygarázs-építést nevezte meg a rossz közlekedési lehetőségek okaként. – Mindaddig, míg a Petőfi téren akár csak egy sávon be nem indul a forgalom, sajnos számolnunk kell az említett viszonyokkal. Zöld számunkon (80/204–322) várjuk a lakosság további észrevételeit és javaslatait. A helyzet javítása érdekében a harminc helyett negyven kilométer per órás sebességhez igazítjuk a Várkerület zöldhullámát, és eltávolítjuk az érvénytelen útburkolati jelek maradványait.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A vizitdíj megszüntetheti a hálapénzt?

Tovább olvasom