Délmagyar logó

2018. 01. 21. vasárnap - Ágnes -3°C | 3°C Még több cikk.

„ Önkormányzati párttá vált a Fidesz”

Folytatás az 1. oldalról.

Az 1816 küldöttből az 1053 megjelent kézfelemeléssel egyhangúlag megszavazta az önkormányzati képviselők fórumára vonatkozó határozatot a párt egységes önkormányzati politikájának megvalósítására, a támogatott polgármesterek és önkormányzati képviselők tevékenységének összehangolása érdekében.
Az önkormányzati választások eredményeit Orbán Viktor, a párt elnöke úgy értékelte: „Magyarország felébredt, nekünk sikerült kinyitni a szemét. Történelmi győzelmet arattunk, sohasem volt még ilyen narancssárga színe az országnak.” Úgy véli, a győzelem igazolta, hogy jó döntés volt a szövetséggé válás rögös útjára lépni, a Fidesznek olyan néppárttá alakulnia, amelyben mindenki megtalálhatja a politikai otthonát.
– Csak az Országgyűlésben vagyunk ellenzékben, országépítő erő vagyunk, önkormányzati párttá váltunk. Jobbak a lehetőségeink, mint bármikor, egy ilyen hatalmas önkormányzati erő képes lehet újjáépíteni az országot és számunkra ez a legfontosabb nyereség a győzelemben” – mondta az elnök, aki úgy véli, az idei ősz vadonatúj helyzetet hozott azáltal, hogy a kormány hazugságai lelepleződtek. Kijelentette: ma válság van, politikai, erkölcsi és megélhetési. A kialakult helyzetért szerinte az összes baloldali országgyűlési képviselőt felelősség terheli. Véleménye alapján „oda jutottunk, hogy ma Magyarországról Európában mindenkinek a hazugság jut először az eszébe”. Orbán Viktor a Magyar Szocialista Pártot hazug, önző és hűtlen pártnak, a felső tízezer pártjának nevezte. Kalózpolitikának nevezte, hogy a szocialisták a tandíj, a vizitdíj és a nyugdíjak kapcsán mást ígértek a választások előtt és mást terveznek most. Úgy véli, a kormány reform néven pénzbehajtást rendez.
A pártelnök szerint a Fidesz feladata, hogy az elkövetkező fél évben lelket öntsön az emberekbe, meggyőzze őket, hogy „van más út”. Úgy véli, az önkormányzatok alkalmasak arra, hogy a helyi reformokat megvalósítsák, ha az uniós forrásokat ésszerű decentralizáltsággal használják fel. A párt fontos feladatának tartja még a népszavazás előkészítését, ami „kinyithatja az értelmes vitát a jövőről, tétje, hogy felülről megsarcolt vagy alulról újjáépített országban akarunk élni”. Meggyőződése alapján a népszavazás megerősíti a demokráciát, ezért nem szabad sajnálni erre a 3–4 milliárd forintot.
A Demokrácia megalkuvás nélkül címet választó kongresszuson beszédet mondott Navracsics Tibor, a párt országgyűlési frakciójának vezetője is. Kijelentette: a Fidesz ma Magyarország legerősebb pártja és a közvélemény-kutatások szerint a legnépszerűbb is, összetételét tekintve pedig a legszélesebb, a legszínesebb, a legtoleránsabb. Úgy véli, a Fidesz felelőssége, hogy az önkormányzatokban a jövő évi költségvetés hatásait próbálja meg tompítani. „Mindenki, aki minket támogat, velünk szóba áll, azzal párbeszédet kell kezdeni” – állítja és négy témát javasolt, amit januártól meg akarnak vitatni: az igazságosságot, az életminőséget, a közszolgáltatásokat, azaz az állam feladatát és a versenyképességet.
Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke a határon túli magyarok képviseletében köszöntötte a kongresszus résztvevőit. Elmondta: elhúzódó erkölcsi válság jellemző nemcsak Magyarországra, hanem az egész Kárpát-medencére. Szerinte a politikával és egyes politikusokkal van a baj. Áder János, az Országgyűlés fideszes alelnöke pártja népszavazási kezdeményezései mellett érvelt és úgy véli, október 23-án, a forradalom évfordulóján a magyar demokrácia pofont kapott „Gyurcsány Ferenc rendőreitől”, mert békés gyűlésen résztvevőket vertek meg.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mobiltelefont ad ki az Apple?

Tajvani források szerint az Apple márciusban dobja piacra saját mobiltelefonjait. Állítólag a… Tovább olvasom