Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

„ Papa” perelné a Robin Hood-film gyártóját

Pert fontolgat a „Papa” néven ismertté vált nyugalmazott rendőrtiszt a Robin Hood-film gyártója ellen, mert állítása szerint az ő vallomása alapján jutottak el a rendőrök az eltűnt kópiákhoz és őt illetné meg a nyomravezetői jutalom – tájékoztatott tegnap Hegedűs László ügyvéd.
Ügyfele a polgári törvénykönyv szerinti díjkitűzés megállapítása ügyében tervez jogi lépéseket. Mint mondta, levélben kereste meg a gyártót, aki korábban 40 ezer fontos (16 millió forintos) nyomravezetői jutalmat kínált fel, ám azt végül nem fizették ki. Az ügyvéd elmondta, hogy a gyártó – amikor a jutalom ügyében megkereste – levélben úgy válaszolt neki, hogy az ügyben egyáltalán nem ajánlottak fel nyomravezetői jutalmat.
A brit BBC televízió megrendelésére Magyarországon forgatott, Robin Hood című sorozat elkészült kópiáit augusztus 7-én lopták el. Még aznap felhívták a filmgyár egyik munkatársát, hogy „bizonyos összegért” visszaszolgáltatják a kópiákat. A rendőrség szeptember 9-én jelentette be, hogy a két tolvaj közül az egyiket elfogták.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletének tájékoztatása szerint a feltételezett másik elkövető, egy 39 éves budapesti férfi, aki a fóti filmgyárban dolgozott, szeptember közepén önként jelentkezett a rendőrségen. Jelenleg előzetes letartóztatásban van.
A kazetták Fót külterületén, egy bokros részen hiánytalanul megkerültek. Eszmei értékük meghaladja a 2 milliárd forintot. A Mafilm egyik tisztségviselője korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a BBC részére a Tiger Aspect filmgyártó cég produkciójában készülő, 13 részes sorozatról van szó, ahol az ismert történet epizódjait a Budapest környéki erdőkben forgatták.
A kópiák megkerülését követően a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon tartott sajtótájékoztatón Howard Ellis producer úgy fogalmazott, hogy Magyarország megítélése nem változott, és mivel „jó vége lett a történetnek”, nincs arról szó, hogy a jövőben ne forgatnának többé a fóti filmgyárban. A sajtótájékoztatón elhangzott az is, hogy mivel a rendőrségi nyomozás eredményeként kerültek elő a kópiák, a gyártó által felkínált 40 ezer fontos jutalmat nem fizetik ki, viszont a nyomozásban részt vevő rendőrök jutalomban részesülnek. (mti)

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sokan, de nem elegen

A megyei szabadidősport-szövetség 12. alkalommal rendezte meg az elmúlt hétvégén a tényői Sokorói… Tovább olvasom