Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

„ Útválasztás Magyarország számára”

Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter szerint azok az intézkedések, amelyeket letettek az asztalra, útválasztás Magyarország számára. Ez pedig arról szól, hogy elfedjük-e a ma igazságtalanságait azzal a rendkívül sok pénzzel, amit az európai fejlesztés jelent, vagy változtatunk úgy, hogy aki tehetős, többet vállaljon.
Tegnap Csornán járt Kiss Péter szociális és munkaügyi miniszter, akit a csütörtöki Érdekegyeztető Tanács ülésén történtekről, a miniszterelnök feltűnő ingerültségének okáról is kérdeztünk.
Kiss Péter elmondta, hogy Gyurcsány Ferenc felemelte a hangját, mert olyan a helyzet, hogy indokolt világosan beszélni. „Helyénvalónak tartom, ha ilyen nagy nemzeti kihívás idején az emberek azt mondják, hogy itt az őszinte beszéd ideje és ki-ki tegye le az aszalra a voksát, próbáljunk egy közös teljesítményt kialakítani” – mondta a miniszter.
Kiss Péter úgy fogalmazott, hogy azok is tehervállalók legyenek, akik eddig elkerülték a közteherviselést, mert kimenekítették a vagyonukat külföldre, vagy nem adóztak, házipénztáron keresztül vették ki a pénzt.
Kiss Péter szerint a gázárkompenzáció mértéke a háromszorosára emelkedett világpiaci gázárnál nem tartható fenn. Ezért a kisfogyasztó, a rászoruló, a nagycsaládos, a fogyatékossággal élő és az a nyugdíjas, aki távfűtéses lakásban lakik, külön kedvezményeket és szociális támogatást fog kapni. „Én kaptam a feladatot a miniszterelnök úrtól, hogy a jövő hétre dolgozzak ki javaslatokat, amelyek az augusztusi gázáremelés kapcsán segítenek kompenzálni és egyben szociálisan igazságosak. Kaptunk hosszú távra vonatkozó feladatot is, nevezetesen, hogy általában az árkiegészítés kérdését a rászorultság elvén rendezzük” – tette hozzá a szociális és munkaügyi tárca vezetője.
Végezetül Kiss Péter kijelentette, hogy a szocialista párt tagságát nem osztja meg az intézkedéscsomag.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

EU-csúcs: 2008-ig megoldást kell találni az alkotmányra

Brüsszelben pénteken megkezdődött az EU-tagállamok csúcsértekezletének második napja, amelyen többek… Tovább olvasom