Délmagyar logó

2017. 09. 21. csütörtök - Máté, Mirella 11°C | 17°C Még több cikk.

135 millió svájci frank támogatást kaphat Magyarország

Magyarország 135 millió svájci frank támogatást kaphat Svájctól, ha az országban tartandó népszavazáson igent mondanak erre a svájciak. Ezt Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke közölte, miután megbeszélést folytatott Rolf Büttikerrel, a svájci parlament, a Standerat elnökével kedden a Parlamentben. Ezt az összeget az uniós támogatásokon kívül kapná Magyarország.
Rolf Büttiker, a svájci Standerat elnöke elmondta, azért is tartja fontosnak a szorosabb együttműködést Magyarországgal, mert 1956-ban Svájc befogadóország volt, ahová sok magyar menekült. Hozzátette, éppen emiatt nagyon bensőségesen ünnepelték a magyar forradalom 50. évfordulóját. Megjegyezte, bízik abban, hogy a népszavazás pozitívan dönt arról, hogy támogathatja a svájci állam az unióhoz nemrég csatlakozott országokat, köztük Magyarországot is. A felsőház elnöke úgy vélte, a támogatást Magyarország jól tudná hasznosítani például a környezetvédelem és az emberi jogok területén.

Szili Katalin ehhez kapcsolódóan még annyit mondott, hogy a pozitív eredmény után szeretné, ha a két ország parlamentje minél előbb elfogadná a támogatásról szóló szerződést, hogy a pénzt Magyarország már a jövő év elejétől felhasználhassa.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Presztízs-gála – harmadszor

Csütörtökön, november 23-án este eldől, kik vehetik át idén, alapítása óta harmadszorra a… Tovább olvasom