Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

13 pont a politika javítására

Orbán Viktorral is egyeztetne az MDF a párt által javasolt 13 pontról, ezért hasonló megbeszélésre hívja a Fidesz elnökét, mint Gyurcsány Ferenc miniszterelnököt – mondta Dávid Ibolya azt követően, hogy az MDF parlamenti képviselő-

csoportja találkozott a kormányfővel. A Fidesz jelezte: nyitott az egyeztetésre.
„ Szeretnénk tovább folytatni a most megkezdett tárgyalást azokkal a felekkel, akik eljöttek a mai tárgyalásra, azokban a konkrét kérdésekben, amelyekben a célokkal egyetértettünk, viszont a megoldási javaslatokban egyetértésre kell jutnunk az elkövetkező időszakban. Egy következő, hasonló tárgyalásra a Magyar Demokrata Fórum képviselőcsoportja várja Orbán Viktort, a Fidesz pártelnökét, akivel a tíz plusz három pontunk kapcsán szeretnénk egyetértésre jutni” – hangsúlyozta Dávid Ibolya a Gyurcsány Ferenccel lezajlott találkozó után.
A demokrata fórum elnöke elmondta, hogy az egyeztetésen nem volt egyetértés a korrupcióellenes küzdelemhez szükséges eszközöket illetően, valamint az árfolyamnyereség- és kamatadó eltörlése tekintetében.
Hozzátette: az örökösödési illetékkel kapcsolatban köztes megoldás születhet. A tiszta kezek hivatala felállításának ügyében írásos javaslatot küld az MDF a miniszterelnöknek – mutatott rá Dávid Ibolya. Hozzáfűzte: az örökösödési illeték kérdésében tárgyalásokra van szükség a Pénzügyminisztériummal. Dávid Ibolya kiemelte, hogy eredményt várnak a párt- és kampányfinanszírozás kérdésében.
Szijjártó Péter, a Fidesz szóvivője válaszközleményében hangsúlyozta: pártja nyitott az egyeztetésre.
„ A Fidesz nyitott minden olyan egyeztetésre, melynek célja a magyar emberek életkörülményeinek javítása. Fontosnak tartjuk, hogy ne egyszeri PR-akciókra, hanem érdemi megbeszélésekre kerülhessen sor, ezért az MDF írásbeli javaslatainak kézhezvétele után először szakértői egyeztetéseket tartunk szükségesnek. Ezeket követően pedig sor kerülhet a pártok vezető politikusainak tanácskozására” – hangsúlyozta Szijjártó Péter. (mti)
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Érvek sora szól a jánossomorjai iskola mellett

Az újrónafői önkormányzat nem tudja tovább működtetni a település általános iskoláját, ezért… Tovább olvasom