Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

144 iskolában indul testmozgásra ösztönző program

A program keretében a gyerekek a tanítási órákon kívül önkéntes diákok irányításával, támogatásával játszhatnak és sportolhatnak együtt az iskolákban.
Száznegyvennégy iskolában valósít meg testmozgásra és közös játékra ösztönző programokat a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy erősítsék a befogadás és az önkéntesség értékeit - tájékoztatta a központ kedden az MTI-t.

A száznegyvennégy általános- és középiskolában hétszázmillió forint uniós támogatásból megvalósuló Testmozgás az iskolában (Te is) program legfőbb célja, hogy a közösségi programokban azok a gyerekek vegyenek részt, akik hátrányos helyzetű települések iskoláiban tanulnak vagy maguk is hátrányos helyzetűek - olvasható a Klik közleményében.

A program keretében a gyerekek a tanítási órákon kívül önkéntes diákok irányításával, támogatásával játszhatnak és sportolhatnak együtt az iskolákban, ezáltal a kötelező testnevelésórák mellett élményszerű, közösségi, "a társas kohéziót erősítő" eseményeken is részt vehetnek.

A Te is program szakmai vezetője, Simonné Goschi Gabriella szerint a program koncepciójának az az alapja, hogy a gyerekek játékosan sajátítsanak el fontos készségeket, a csapatmunka pedig bizalmat ébreszt társaik és önmaguk iránt, illetve elfogadásra ösztönöz. A programban a gyerekek tapasztalatot gyűjtenek munkaszervezésben, irányításban, segítségnyújtásban - olvasható a közleményben.

A program koncepcióját és módszertani alapjait a Magyar Diáksport Szövetség fejlesztette ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elképesztő! Már a Dunán is hajózhat a Street View-val - Kipróbálja?

Néhány kattintással körbe lehet fordulni, fel- és lenézni, így úgy érezhetjük magunkat a gép előtt… Tovább olvasom