Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

14. havi nyugdíj és frakciófegyelem

Az Országgyűlés mai, napirendi javaslatai között szerepel a 14. havi nyugdíjra vonatkozó előterjesztés.

„ Arra kérjük a megyei szocialista képviselőket, hogy a nyugdíjasok érdekeit helyezzék a frakciófegyelem fölé és jöjjenek el a parlament ülésére, a tizennegyedik havi nyugdíj tárgyalására" – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján Szakács Imre, a Fidesz megyei elnöke.

Az Országgyűlés mai, napirendi javaslatai között szerepel a 14. havi nyugdíjra vonatkozó előterjesztés. Ebben – mondta Szakács Imre – a Fidesz frakciója javaslatot tesz, amely szerint a tizennegyedik havi nyugdíjat négyheti részletben 2006 és 2010 között kellene bevezetni. Mivel Lendvai Ildikó, az MSZP frakcióvezetője bejelentette, hogy a szocialista képviselők nem vesznek részt ezen a parlamenti ülésnapon, a megyei Fidesz-szervezet arra kéri a győr-moson-soproni szocialista képviselőket, hogy „a megyében élő, csaknem 85 ezer nyugdíjból élő, idős ember érdekét helyezzék a szocialista frakció érdeke, fegyelme fölé és legyenek jelen a március 8-i ülésen".

– Tisztelettel kérjük Balogh Józsefet, hogy a csaknem huszonötezer győri nyugdíjasnak adható tizennegyedik havi nyugdíj megtárgyalására jöjjön el a parlament ülésére. Szintén tisztelettel kérjük Stipkovits Pál mosonmagyaróvári, Papp József csornai polgármester urakat, országgyűlési képviselőket, valamint Kránitz Lászlót, hogy jelenlétükkel tegyék lehetővé a megyében élő nyugdíjasok érdekének képviseletét – mondta Szakács Imre. A Fidesz megyei elnöke hangsúlyozta: a szocialista frakció jelenléte nélkül határozatképtelen az Országgyűlés. A Fidesz egyébként valamennyi megyében hasonló kérést intézett a helyi MSZP-s képviselőkhöz.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az érelmeszesedés megállítható!

Az érelmeszesedés kis zsírcsíkok lerakódásával kezdődik az érfalban. Minél betegebb, annál kevesebb… Tovább olvasom