Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

14 megyében írják ki újra az iskolaigazgatói pályázatokat

Az új pályázati kiírás Somogy, Pest, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala, Csongrád, Fejér és Hajdú-Bihar megyét érinti.
Érvénytelenség, illetve eredménytelenség miatt összesen tizennégy megyében újra kiírják az iskolaigazgatói pályázatokat - közölte a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) oktatásért felelős államtitkársága kedden.

A tájékoztatás szerint a közoktatási intézmények vezetői megbízásával kapcsolatos pályázatokat kilenc megyében "a jogi szabályozás félreérthetősége miatt" tévesen írták ki.

"Miután a törvényi szabályozás nem egyértelmű, azért, hogy utóbb semmilyen támadás ne érhesse a pályázaton nyertes kinevezett vezetőt, a Nefmi úgy döntött, hogy az érintett megyékben megismételteti a pályázat kiírását" - közölték. Ez azt jelenti, hogy a korábban kiírt pályázatok érvénytelenek.

Az új pályázati kiírás Somogy, Pest, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Zala, Csongrád, Fejér és Hajdú-Bihar megyét érinti.

További négy megyében - Komárom-Esztergom, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén - azért írnak ki új pályázatot, mert a korábbi eredménytelen lett, így például volt, ahol nem akadt pályázó.

A Nefmi közölte azt is, hogy a Nemzeti Közigazgatási Intézet hivatalos honlapján legkésőbb szerdáig minden érintett megyei intézményfenntartó központ közzéteszi az új pályázati felhívásokat. Jelezték továbbá, hogy az új kiírásban a pályázati feltételek nem változtak, ám a vezetői megbízás kezdő időpontja és a beadási határidő az újrapályáztatás miatt módosult.

A Pest Megyei Intézményfenntartó Központ (PMIK) korábban azt közölte az MTI-vel, hogy 29 közoktatási intézmény igazgatói álláshelyére írta ki az új pályázatot.

Közöttük szerepel a szigetszentmiklósi Batthyány Kázmér Gimnázium, amelynek igazgatóját, Czita Zoltánt április elsején váltották le. Utóda Mede Norbert lett, akit április 3-tól átmeneti időre, július végéig bíztak meg az intézmény irányításával.

Az új vezető kinevezése miatt április 4-én huszonhárom tanár átmenetileg lemondott osztályfőnöki és munkaközösség vezetői megbízatásáról, majd a diákok és a szülők egy részével közös tüntetésen fejezték ki tiltakozásukat a PMIK döntése ellen. A megyei intézményfenntartó aznapi közleménye szerint Mede Norbert megbízása jogszerű és szakmailag megalapozott volt.

Czita Zoltán az MTI-nek kedden úgy nyilatkozott, megfontolja az iskolaigazgatói poszt újbóli megpályázását, míg megbízott utóda, Mede Norbert azt mondta, annyi a dolga, hogy még gondolkodni sem volt ideje az induláson.

Olvasóink írták

  • 1. balihoho 2012. április 18. 06:36
    „A győztesek, csakis Fidesszel rokonszenves egyének lehetnek, a szakmai szempontok másodlagosak. Már van rá példa!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Gazprom vezérigazgatójával tárgyalt Orbán Viktor

A tárgyalópartnerek áttekintették az orosz-magyar energetikai együttműködés aktuális kérdéseit. Tovább olvasom