Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

14 vidéki kórházban szűnhet meg az aktív fekvőbeteg-ellátás

Tizennégy vidéki kórházban szűnhet meg az aktív fekvőbeteg-ellátás májustól - írja a szombati Népszava.
A napilap cikke felidézi, hogy a Napi Gazdaság szerint az egészségügyi államtitkárság háttérszervezete, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) február 15-ig tesz javaslatot a fekvőbeteg-ellátási kapacitások újraelosztására. A Népszava szerint tehát hamarosan kiderül, mely kórház válik feleslegessé, hiszen a döntés a teljes magyar fekvőbeteg-ellátást, illetve az erre fordított pénzt is átrendezi. Az eddigi információkból úgy tűnik, 14 vidéki kórházban gyakorlatilag megszűnhet az aktív fekvőbeteg-ellátás májustól, ez pedig mintegy 5 százalékot szabadíthat fel a fekvőbeteg-finanszírozásból.

A Kalocsát, Mohácsot, Csornát, Kazincbarcikát, Nagyatádot, Marcalit, Makót, Komáromot, Kisbért, Tapolcát érintő kórházbezárásokkal ugyanis a hazai aktív kórházak száma 79-re csökkenhet. A megmaradók között 10, speciális ellátásra szakosodott intézmény van, és a térségi központok kialakításával a közeljövőben még további kórházegyesítések is várhatóak.

Ezentúl az államosított fővárosi kórházak közül több is áldozatul esik majd az átalakításnak. Az intézmények dolgozói között terjedő pletykák szerint a Péterfy Sándor Utcai Kórház-Rendelőintézet és Baleseti Központ, valamint az Egyesített Szent István és Szent László Kórház lehetnek a kapacitás-újraosztás első budapesti vesztesei, de a hírek szerint a Károlyi Sándor Kórház és Rendelőintézet "funkcióváltásával" is számolni kell - ismerteti a napilap.

Olvasóink írták

 • 17. klj-54 2012. február 12. 11:56
  „@17. adamantium
  Örülök, hogy érvek helyett csak egy közhellyel tudtál szolgálni:)
  További kellemes áskálódást és kellemes vasárnapot kivánok!”
 • 16. adamantium 2012. február 12. 09:47
  „üres szavak amiket mondasz,
  a hajsza pedig valóban létezik, elvégre ősi elv "oszd meg és uralkodj" egy ellenségkép gyártásával lefoglalható egy ostoba tömeg. ez történik itt is, közben meg az impotens kormány nem oldja meg a valós problémákat, de ezt a nép nem veszi észre. amit pedig kivetítettem az nagyon is valós, és ha így haladunk hamar be is következik”
 • 15. klj-54 2012. február 12. 09:22
  „@15. adamantium
  Ha már az egymás felcimkézésénél tartunk akkor Te projektálsz:) (kivetítesz)
  A kormánynak a legkisebb gondja az egészségügy és az alkalmazottjai ellen való hajsza.
  Meg kell védenem Orbánt ez ügyben!
  Őket ez nem érdekli, mert nem látják át a probléma halmazt.
  A nép hírül sem olyan ostoba, mint feltételeznéd.
  Az igénytelenség (a te igényeidtől eltérő igényeik ) nem azt jelentik, hogy a nép ostoba lenne.
  A nép (lakosság) nem egységesen gondolkodó tömeg, hanem fragmentált igényű, műveltségű csoportok halmaza.
  Sajnos pont a legrászorultabbak azok akiknek nincs hangjuk!
  Mert ugye Lézer Janó óta tudjuk, ha nincs lóvéd akkor szavad sincs:(
  Ha a zsebemben lenne a bölcsek köve akkor is csak aranyat tudnék általa gyártani, de a gond nem lenne megoldva.
  Amit elkezdtek Horváth Ágiék azt részeiben kipécézve összerombolták, a gondolatot is meggyalázták és bizony ma ott tartunk, hogy az általuk megalázott, nevetségessé tett gondolatokat kellene végrehajtani betű szerint!
  Itt a gond barátom!
  Ez a sokadik olyan csapda amibe Orbán (legnagyobb bánatomra, mert valóban!) bele méltóztatott sétálni.
  Tudod, ez az én hazám, tehát nem akarhatok neki rosszat!”
 • 14. adamantium 2012. február 12. 00:15
  „14. klj-54 2012.02.11. 19:18
  általánosítasz és a kormány meg hajtóvadászatot tart az egészségügyisekkel szemben és csak szítja a nép haragját az orvosok ellen, ezzel port hintve a szemükbe az együgyű embereknek, hogy ne lássák a valós problémákat. sajnálatból meg nem lesz plusz 1500 orvos évente, csak sok sok pénzből, így az összeomlás meg elkerülhetetlen”
 • 13. klj-54 2012. február 11. 19:18
  „@13. adamantium
  CSak picikét tévedsz!
  A nép nem az ORVOST gyűlöli, mert azt tiszteli.
  A nép a pénzhajhász fehér köpenyeseket utálja és megveti de őket sem gyűlöli.
  Gyűlölet helyett azt sajnálja, hogy helyettük nem tisztességes becsületes ember lett orvos!”
 • 12. adamantium 2012. február 11. 18:07
  „9. Figyelő 2012.02.11. 15:16
  igen csak hát közben a nép elüldözött pár ezer orvost az országból és most is sokan hurrognak az orvosok fizetésemelésének esélyének hallatán is. így aztán egy csomó kórház maradt ahol nincs elég orvos a biztonságos betegellátás érdekében, ennek következtében be kell zárni párat, hogy a megmaradtakba átkerülve a dolgozók, azok létszámhiányát feltöltsék. mivel évente 1500 orvos megy el és egy kisebb kórházban úgy 150 orvos dolgozik, így évi 10 kórház bezárása várható a nép orvosgyűlöletének köszönhetően”
 • 11. anya5353 2012. február 11. 18:02
  „Kinek mi jelenti a vidéket::::::
  Nekem Budapest!
  Innen Szegedről....”
 • 10. macs 2012. február 11. 16:33
  „Figyelő, Együgyű,
  hogy Ti mikre nem emlékeztek? :-)
  Remélem sokan elmorognak magukban egy halk bocsánatkérést Molnár Lajos és Horváth Ágnes felé. :-)”
 • 9. Figyelő 2012. február 11. 15:16
  „Bizonyára sokan emlékeznek még arra az időre amikor dr. Molnár Lajos és utódja, dr. Horvát Ágnes elkezdte a kórházak bezárását, az aktív ágyak felszámolását!
  Akkor a FIDESZ és a KDNP hatalmas hisztériát vágott ki és egyenesen tudatos, előre megfontolt népirtásnak nevezte a kórház bezárásokat és futkározott fűhöz fához!
  Most, hogy a félrevezetett szavazóiknak köszönhetően a 2/3 többség birtokában ugyanazt csinálják!
  Akkor fel lehet tenni a kérdést, - szerintem nem alaptalanul - hogy a FIDESZ - KDNP uralom is a tudatos népirtás útjára lépett!?
  Most nem baj, nem futkároznak sehova panaszra?!
  Az már "csak" hab a tortájukon, hogy erőltetik a nép számára a generikus, hatás és élettani mechanizmusukban és mellékhatásaikban nem tisztázott, nem mindenre vizsgált, olcsó gyógyszerek használatát. teszik ezt komoly betegségekre alkalmazott medicinákkal is!
  Játszanak a magas vérnyomásos betegekkel, de mondhattam volna mást betegségeket is! Azért mondtam a vérnyomásos betegséget mert a családomban már előfordult, hogy a "háziorvosuk" által ráerőltetett generikus szertől az illető beteg vérnyomása emelkedni kezdet és más, nemkívánatos mellékhatásai is jelentkeztek az utángyártott "gyógyszernek"
  Azt is beszélik, hogy azok a háziorvosok akik a generikus szereket írják fel a korszerű, jó hatásfokú szer helyett azok külön premizálásba részesülnek, akik meg nem, azokat bünteti a hatalom!”
 • 8. Együgyű 2012. február 11. 12:07
  „,,14 vidéki kórházban szűnhet meg az aktív fekvőbeteg-ellátás"
  Ha a hír igaz, akkor az ottani, mostani és leendő betegek rinyálhatnak. Természetesen pártállástól függetlenül!
  A Fidesz-KDMP atyai pártszövetsége meg megint hivatkozni fog az ,,elmúlt nyolc évre"? Miért is hosszabbították meg a mentőautók használati idejét? A saját magánhasználatú autóikét mért nem, sőt... Ezek az autók eljutnak minden helyre fél órán belül? Hova is viszik a súlyos betegeket? A betegek között ki fog törni az egyenlőség és testvériség! Nem lesz tényleg osztálykülönbség? Pártbeli különbség sem? Persze azok kivételével, akik városban laknak és perkálnak. Esetleg városba azok a tehetős, okos, emberek költöznek, akik előre látók? ŐK, ha van, zseton lehetnek magán betegek is közpénzen? Ezt hozta a modern XXI. századi rabszolgaság?
  A pénz nagyúr!
  Emberélet nem számit? ,,Ha eddig nem vitték semmire már nem is fogják." Feleslegesek!
  Megmarad, a politikusokért közpénzen fenntartott kiemel kórház Budapesten?
  Választ nem várok!
  OFF.”
 • 7. újratöltve 2012. február 11. 12:02
  „A makói jól működő kórházat azért kell bezárni: MERT! Mágoriné kínai hagymaimportőr most hogy védi választói érdekeit? De megtanultuk-megértettük nem lesz vizitdíj!”
 • 6. klj-54 2012. február 11. 10:23
  „Ez nagyon sok embertársam életébe fog kerülni:(
  Az itt megspórolt pénzt a jól ismert csatornákon kiszivattyúzzák a rendszerből és persze Gyurcsány Ferenc Miniszterelnök úrra fognak mutogatni.”
 • 5. mazsolaszolo 2012. február 11. 08:58
  „Látom, tanult a mi szeretett vezírünk a MALÉV-es csesznyeszedő Torgyántól. :( Aki ezekben a vásokban és a környékén lakik, annak nem lesz munkája már egészségügyisként sem, aki a környékén és a városban lakik, az megdöglik, mire mentőt kaphat. Oszt jónapot. VIDÉK(LEZÜLLESZTÉS)FEJLESZTÉS Orbán módra.

  Pedig Kalocsa nagy és vérig hű hűbérese a drágalátos Viktorkánknak. Majd kíváncsi leszek arra (ha megérem élve), hogy 2014-ben KIRE fognak szavazni. Most már nem csak az OPNI-t kell siratni, hanem egy jópár évtizede fennáló kórházat is. Illetve: sok-sok ilyen kórházat. Tehát a megoldás az az orvoshiányra, hogy nem kell az orvosokat itthon tartani tisztességes fizetésssel, nem kell a vizitdíajt befizetni, hanem be kell zárni a kórházat.

  Hajrá Fidesz! Újabb öngól!”
 • 4. Admin07 2012. február 11. 08:23
  „Orbán és elvtársai népszavazással döntötték meg a 300 forintos vizitdíjat. Az elmúlt két évben 1-1 % ponttal emelték a munkavállalók egészségügyi járulékát. Ez a munkavállalóknak évi több ezer forintos kiadással jár. Mindezek mellett az egészségügy haldoklik. Ebből is látható, hogy ők is hazudtak éjjel és nappal!”
 • 3. lukrecia 2012. február 11. 08:18
  „A nyiregyhazi korhazak gazdasagi igazgatojat eppen tegnap tartoztattal le, kozbeszerzesi csalasok vegett. Kb 600 millio Ft.t sikerult neki rovid idon belul kivenni az OEP rendszerebol.”
 • 2. Egyolvasó 2012. február 11. 08:01
  „Az a 300Ft amit anno bevezettek vizsgálatonként most jól jönne.”
 • 1. balihoho 2012. február 11. 07:22
  „Ezek még Molnárnál is rosszabbak! Lassan oda jutunk, hogy aki megbetegszik, csak saját szervezetének ellenálló képességére számíthat. Ha megtud gyógyulni önerejéből, életben marad, ha nem, temethetik! Legnagyobb veszélyben, a mozgásszegény életmódúak vannak, sokkal gyengébb ellenálló képességű a szervezetük, mint azoknak, akik sokat mozognak, edzettebb, a betegségekkel szemben ellen állóbbak.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

OEP: mihamarabb nyilatkozzanak a kismamák

A 2012 január elsejei adójóváírás megszüntetése érintette a kismamákat is, akik tgyás-ban, illetve… Tovább olvasom