Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

150 lőszer volt a romonyai kettős gyilkosnál

A rendőrség szerint kivégzés történt a baranyai Romonyán: a kettős gyilkosság feltételezett elkövetője szerelemféltésből több lövéssel oltotta ki élettársa és annak új barátja életét.

Fellegi Norbert, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője csütörtökön Pécsen sajtótájékoztatón elmondta: a 44 éves román állampolgárságú, magyar nemzetiségű gyanúsított a napokban tudta meg, hogy 37 éves ügyvéd élettársának új barátja van. Kapcsolatuk helyreállítását többször életveszélyes fenyegetéssel próbálta elérni, azt is mondta a nőnek, hogy "ki fog tárazni". Az élettárs azonban hajthatatlan volt.

Az egyik pécsi vállalat logisztikai igazgatójaként dolgozó elkövető képzett sportlövő, több fegyvere is volt. Szerda este egy kilenc milliméter kaliberű pisztolyt, két tárat, 150 lőszert és egy amerikai gyártmányú harci kést vett magához, autóba ült, és ahhoz a romonyai házhoz hajtott, ahol élettársa és 36 éves paksi, szintén ügyvéd barátja tartózkodott.

A gyanúsított figyelte a házat, majd átmászott a kerítésen, betörte a bejárati ajtó ablakát, benyúlva elfordította a kulcsot, és kinyitotta az ajtót. A házban rövid szóváltás után elsőként a férfival, majd a menekülni próbáló nővel végzett. Utóbbi először a házban, a lábán sebesült meg, a halált okozó lövések már a kertben érték.

Fellegi Norbert azt mondta: kivégzés történt, a férfi mindkét áldozatára sokszor rálőtt, és számos alkalommal találta el őket.

A bűnügyi osztályvezető hozzátette, már a bűncselekmény elkövetése alatt bejelentés érkezett a rendőrség ügyeletére, hogy lövéseket hallani a házból. A körzeti megbízott egy percen belül a helyszínre ért, őt látva az udvaron tartózkodó gyanúsított bement, és bezárkózott a házba.

Közben a barátja, majd maga a feltételezett gyilkos is hívta a rendőrséget. A férfi elmondta, mit tett, és közölte, hogy véget vet a saját életének is, de az ügyeletessel folytatott beszélgetés során letett erről a szándékáról. A rendőr negyven percen át tartotta szóval, a gyanúsított végül kiment a házból, és megadta magát a rendőrség helyszínre érő akciócsoportjának.

Fellegi Norbert elmondta, hogy a férfi részletes beismerő vallomást tett, e szerint tettét a szerelemféltés és a bosszú motiválta. Több emberen elkövetett emberöléssel gyanúsítják, őrizetbe vették, és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Az osztályvezető kitért rá: vizsgálják az előre kitervelt szándékot és az aljas indokot is. Ha a gyanúsított bűnössége bebizonyosodik, tényleges életfogytiglani szabadságvesztéssel is sújtható.

Hajdu István, a Pécsi Városi Bíróság elnöke arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a bíróság szombaton dönt a gyanúsított előzetes letartóztatásáról.

Korábban írtuk:

Öngyilkos akart lenni tettének elkövetése után az a férfi, aki pisztollyal  megölte élettársát és annak barátját szerdán a baranyai Romonyán.

Az MTI csütörtökön úgy értesült, hogy a rendőrséget a bűncselekményről egy szomszéd és a feltételezett elkövető is értesítette. Utóbbi közölte azt is: öngyilkos akar lenni, a rendőrség ügyeletesének azonban sikerült lebeszélnie erről, és szóval tartania addig, amíg a kiérkező rendőrök el nem fogták.

A férfi a kettős gyilkosságot valószínűleg szerelemféltésből követte el, ehhez sportlövőként vélhetően a saját, engedéllyel tartott pisztolyát használta.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtök délután sajtótájékoztatót tart az ügyben.

Olvasóink írták

 • 10. 620829 2011. szeptember 02. 07:17
  „9. deszkás 2011.09.01. 21:39
  620829! Akkor kiástad a csatabárdot. Igérem ezután kerülni foglak.

  Miért ástam volna ki ?
  -Én utálomaz összes politikust-mert alázatnélküliek...és fingjuk nincs a gazdaságpolitikáról...mint eddig 21 éven keresztül a kormányainknak sem volt.
  -Nagyon tudnám a cigány helyzet megoldását....de a drasztikus munkáranevelés biztosan fejtene ki némi aggodalmat a köreikben....vagy rend van-vagy káosz.
  -Ez egy szép ország-jó ország lenne---ha az embörök tudnák mi a felelősségtudat önmaguk és mások iránt és azt meg is élnék nap , mint nap...tisza-élhető-normális város és ország lehetne.
  -Nagyon nem csípem a sok sírást-rívást....közben meg az adócsalás népi motivummá vált....mondom ezt 21 éves mindig nyereséges és adótfizető vállalkozóként....én az összes veszteséges céget-rokonostul leellenörizném---az öt millásnál drágább autók árának meglétét szinten 5 évre visszamenőlegesen.....

  NO EZ VAGYOK ÉN NAGY VONALAKBAN.....KICSIT KEMÉNY NÉHÁNY IRÁNYBAN-EZ TÉNY----DE KÖVETKEZETES.

  HA ÍROK-MINDIG EZEKET FOGALMAZOM MEG....és nem bírom a szemetelés semmilyen formáját---nem csípem a nagyobb autóm van -meg kopasz vagy 2-es ÍQ-val---ezért nekem van elsőbbségem...ilyenkor nagy örömmel használom a vadrácsaim az autómon...és pár dudálás-és középsőujj lendülés az akció vége....de mikor atrocitásra kerülne sor ,mert a birka kiugrik a kocsijából és egy fejjel magasabb és nem csak hájjal telítödött 10-20kg-mal nehezebb szintén tarfejű úriemberrel kerül szembe....akkor bizony farokhúzva elsiet.
  Aki ez erő világábóll ért-az kapja meg onnan a mihez tartást....stb-stb...”
 • 9. deszkás 2011. szeptember 01. 21:39
  „620829! Akkor kiástad a csatabárdot. Igérem ezután kerülni foglak.”
 • 8. 620829 2011. szeptember 01. 21:24
  „7. deszkás 2011.09.01. 21:19

  Még soha...lopkodós-élősködős ügyekben i segyetértünk...a megoldásban biztos..de az nem leírandó....pedig tuti-jól bevált módszer.”
 • 7. deszkás 2011. szeptember 01. 21:19
  „Na most :szerelemféltés vagy kivégzés? Mert nagyon nem egy kategória.Vagy előrevetiti az enyhébb büntetést? De miért is? 62....! Megint egyetértek.(irtam már ilyet-épp neked)”
 • 6. 620829 2011. szeptember 01. 20:50
  „hát ennyi lőazer és magán spórolt...gyáva egy ficek-az tui...meg lüke is annnnnnnnnyi jó szabad nő van!!!”
 • 5. info 2011. szeptember 01. 20:46
  „Fogat fogért.........”
 • 4. booo 2011. szeptember 01. 19:59
  „Nyugi én is fizetem! Pedig az önfenntartó börtönökkel lehet hogy jobban járnánk, nem?”
 • 3. klj_54 2011. szeptember 01. 19:22
  „Ez a pasas tévedésből sem akart öngyilkos leni!
  A kiterjesztett öngyilkosság nem így zajlik le.
  Ez egy tébolyult elme őrült tette volt és amikor kijózanodott megadta (feladta) magát, mert nem volt annyi bátorsága, hogy szembe nézzen egy golyóval.
  És én azért fizessek napi 8.000 Forintot?”
 • 2. frakk 2011. szeptember 01. 17:51
  „<moderálva>”
 • 1. 620829 2011. szeptember 01. 13:38
  „Ez így hüleség-ha az akart volna lenni-az lett volna....tehát nem akart az lenni-mert gyáva volt önmagával végezni....meg aztán napi 7 ezerért az adónkból ő is jól el lesz bent!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: képtelen az ügyészség gyanúja a Sukoró-ügyben

Gyurcsány Ferenc képtelennek tartja az ügyészség gyanúját, amely szerint hivatali visszaélést… Tovább olvasom