Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

150 millió jut idén szúnyogirtásra

Ez a tavalyi összeg duplája.
Idén a tavalyi összeg dupláját, 150 millió forintot különített el a kormány az országos szúnyogirtásra a turisztikai célelőirányzatból - közölte a Békés Megyei Kormányhivatal csütörtökön.

A közleményben Erdős Norbertre, a kormányhivatalt vezető kormánymegbízottra hivatkozva azt írták: az összeg növelését az indokolja, hogy a szakemberek előrejelzése szerint az elmúlt évekhez képest idén jóval több szúnyog várható, mert lényegesen nagyobb vízfelületek vannak az országban.

A tájékoztatás szerint a szúnyogirtás támogatásának koordinációját a Magyar Turizmus Zrt. végzi, amely már megkezdte a rendelkezésre álló forrás regionális elosztását és a partnerek kijelölését. Hozzátették: az előirányzatból főként a turisztikailag frekventált területeken lehet majd szúnyogot irtani, így a Balatonnál, a Budapest-Közép-Dunavidék régióban, Észak-Magyarországon, Dél-Alföldön, a Tisza-tónál, Észak-Alföldön, Nyugat-Dunántúlon, Közép-Dunántúlon, valamint Dél-Dunántúlon kapnak majd a forrásból.

Közölték: az 50-50 százalékos társfinanszírozásban megvalósuló, utólagos kifizetéssel járó támogatási szerződéseket a Magyar Turizmus Zrt. a helyi önkormányzatokkal, önkormányzati társulásokkal és szövetségekkel köti meg. Katasztrófavédelmi szúnyoggyérítésre csak a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet időszakában, ár- és belvíz által sújtott területet érintően kerülhet sor, vagyis a vis major támogatás terhére csak ilyen helyzetben igényelhető erre a célra támogatás.

Olvasóink írták

  • 2. Francois 2013. május 30. 18:59
    „Nahát ez annyit ér mint pi...n a lakat! :)”
  • 1. Jozsoci 2013. május 30. 17:35
    „Elolvastam a címet, és megörültem, hogy Szegeden végre lesz hatásos szúnyogirtás. Jaaaa, hogy ez az egész országé???? Nem tudom, nevessek-e vagy sírjak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Közel 200 hektár dinnyét vert el a jég Medgyesbodzáson

A falugazdászok elkezdték a viharkárok felmérését. Tovább olvasom