Délmagyar logó

2017. 04. 28. péntek - Valéria 14°C | 23°C Még több cikk.

150 roma vonta kérdőre a plébánost: hívta a Gárdát?

Körülbelül százötven roma vonta kérdőre a nógrádmegyeri plébánost, mert azt hitték, hogy felvonulást szervezett a Magyar Gárdának március 15-re.
A plébános a Független Hírügynökségnek elmondta: előbb fenyegető telefonokat kapott, majd péntek délután már 30-40 őt szidalmazó ember gyűrűjében jutott be a templomba, a mise végén pedig 100-150-en várták odakint. Hozzátette: vaklárma volt a felvonulás híre, és nem tudni, hogy azt ki és miért terjesztette el. Nógrádmegyeren egyébként ehhez hasonló eset még nem fordult elő. A plébános megköszönte, hogy hívei körülvették, így védték, és értesítették a rendőrséget is.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője közölte: a helyszínre 12 rendőr érkezett a szécsényi rendőrkapitányságról. A hangoskodókat többek között a szomszéd községben lakó Rácz István országgyűlési képviselő, valamint a polgármester csitította le. Mivel önként elhagyták a helyszínt, az egyenruhások nem avatkoztak be. A rendőrség szerint jogszabálysértést nem lehetett megállapítani, így nem is intézkedtek, viszont Nógrádmegyerben megerősítették a járőrszolgálatot.

A nógrádmegyeri romák egy helyi fiatalról megtudták, hogy vasárnap gárdataggá avatják, és a napokban látták őt beszélgetni a plébánossal. Ezután tisztázni akarták a helyzetet a plébánossal, de ő állítólag nem tudta eloszlatni a gárdával kapcsolatos félelmeiket, úgy érezték, inkább védelmébe vette az általuk veszélyesnek nyilvánított szervezetet - mondta az egyik helyi önkormányzati roma képviselő.

Olvasóink írták

38 hozzászólás
12
 • 38. kisokos 2009. március 16. 12:18
  „Azért még is csak egy piszok szerencsés párt ez A Jobbik. Más pártok súlyos százmilliókat költenek választási kampányukra, aminek aztán vagy lesz eredménye, vagy nem. A Jobbik egyre növekvő népszerűségét meg elintézik ingyen és bérmentve a mi derék bodzaszedőink.”
 • 37. flexsnake 2009. március 16. 11:37
  „És ha már a lövésről van szó:
  Közelmúltbeli esemény: egy lincselési hangulatnál a rendőrnek nem maradt más választása, figyelmeztető lövést adott le a levegőbe. Ez jelezte hogy hajlandó használni a fegyverét ha az szükséges. Még csak fegyverhasználatnak sem minősül mert a tárgyra, állatra, levegőbe figyelmeztetésként leadott lövés nem számít fegyverhasználatnak.
  Egy 150fős csoport ellen milyen esélye van mondjuk 6 rendőrnek?”
 • 36. flexsnake 2009. március 16. 11:33
  „35. Nem szoktam. Nagyon várom hogy megkapjam az értesítést :)
  Egy alkalommal már volt szerencsém egy feljelentéshez, pont hasonló hozzászólásaim miatt, az eredmény:
  a szabad véleménynyilvánítás kereteit nem léptem túl. Ez is egyfajta elismerés :D”
 • 35. kobold 2009. március 16. 11:16
  „végig olvastam a hozzáoszlásokat,ez a pali nevetséges: /Johnson /,valószínű ahhoz a népcsoporthoz tartozik
  amit annyira véd.mindenki azt ír amit gondol, vagy legalábbis nem nagyon sérti a tővényt.megyünk tanúnak,
  ne hagyd magad flexsnake.”
 • 34. lopicigazsi 2009. március 16. 10:16
  „Ezt már le kell vezetni! >>> www.afal.hu”
 • 33. 751510 2009. március 16. 10:15
  „Rendkívül alacsony szinten rekedtek meg ezek a végtelenül ostoba, de csoportba verődni még képes szánalmas emberek.”
 • 32. StatusQuo 2009. március 16. 09:47
  „Achilleus! Most maximálisan egyetértek veled!”
 • 31. velemenynyilvanito 2009. március 16. 09:02
  „megfigyeles alapjan egyes emberi fajoknal kisseb agyterfogattal rendelkeznek,ezzel megnyilvanul az analfabetizmus,agreszzivitas,igenytelenseg.”
 • 30. keletaru 2009. március 16. 08:49
  „Érdekes ...érdekes....érdekes.... Megint olvashatjuk , egy bizonyos érdekörnek nem kell jogkövető magatartást tanusítani ! Csak nekünk ......Röhej !”
 • 29. joy 2009. március 16. 08:44
  „Egy lelkipásztor feladata nyájának valamennyi bárányára, birkájára egyformán vigyáznia kell, megkülönböztetés nélkül, még a feketebárányira is! Mint ilyen személy, nem koketálhat fajgyűlölő, egyértelműen feketebárányai ellen tevékenykedő szervezettel, tagjaival, különösen nagy hiba, hitelét veszíti a hit képviselője, ha még a kétkedők előtt mentegeti, védi azt a szervezetet!

  Egy lelkipásztronak feladata egyként minden rábízatott lélek ápolása!!!”
 • 28. achilleus 2009. március 16. 08:37
  „Én el tudom képzelni, hogy a cigányok t6ényleg elhiszik az ilyen híreszteléseket. Meglehetősen sajátos kultúrájuk következtében nagyon mérlegelni sem tudnak, könnyen elszabadulnak köztük /főleg, ha egymást is hergelik/ az indulatok. Ezért különösen felelősnek tartom azokat a politikai köröket, akik a félelem légkörét gerjesztik közöttük és még arra rá is játszanak. Sajnos a rendőrség fellépése nem határozott, és igazat adok flexsnake-nek, ha van egy "helyzet", akkor azt - úgy mint a rákbetegségek kezelését - jól meghatározott protokollok szerint kell megoldani, amibe beletartozhat végső soron a "tűz nyitása" is, függetlenül a rendbontók etnikai identitásától. A megkülönböztetés vezet a "rendőrökre támadtak" típusú eseményekhez, amelyek a többségi társadalmat (és vélhetően az utcai rendőri állományt is) sokkolják. Tiszta viszonyokat, átlátható eljárásrendet, törvény és hatóság előtti egyenlőséget!”
 • 27. harcitomi 2009. március 16. 08:14
  „Flexsnake azt ír amit akar, míg az nem ütközik a hatályos törvényekbe. Másrészt most igaza is van. Ha egy lincselésre készülő csürhe nem akar oszlani rendőri felszólításra, akkor közéjük kell lőni és kész. Szánalmas, ahogy lőfegyverrel rendelkező rendőröket kaszákkal lehet elkergetni. Nem vagyok egy Amerika fan, de az ő törvényeiket nagyrészt átvehetnénk. Ott azért nem fosnak a rendőrök ha egy garázdálkodó görényt el kell fogniuk.”
 • 26. madártej 2009. március 16. 08:13
  „Lószart, mama! Győzike rokonsága balhézhat? Őket nem kell a magyar rendőrségnek gumigolyókkal lelőni vagy lecsukdosni kéz és lábtörésekkel?”
 • 25. Nostradamus 2009. március 16. 07:14
  „Aztán ilyenkor hol van a könnygáz? Vagy az csak magyaroknak jár?”
 • 24. netuddki 2009. március 16. 06:10
  „A magyar gárda még feszültség keltésére sem jó.Azt a politikusok és a cigány "vezetők"csinálják.Saját megélhetőségük okán.”
 • 23. Luckatosh 2009. március 16. 00:54
  „Bar csak minden cigany buzi lenne! Nem Lenne ez a sok gond.”
 • 22. flexsnake 2009. március 15. 23:40
  „Juj, vigyázzatok johnson & johnson megmossa a fejeteket :D

  Papa, a dolgokat külön nézd. A transzparenses emberkéket nem a felírat miatt gyűjtötték be. Kár nemzetiségi kérdést csinálni egy nem nemzetiségi kérdésből. Ha cigány roma fehér sárga vagy bármilyen színű körbeáll akár papot akár nem papot az elég veszélyes. A rendőr nyilván nem intézkedhetett hiszen az még nem BTK hogy egy adott helyen többen megjelennek. Most is azt mondják kint van járőrautó, a biztonság kedvéért. Persze igazoltatni lehetett volna őket de nem akarták már a feszültséget tovább kelteni. Azt kell végre megérteni hogy nem veszélyeztetheti egyik a másikat. Ugyanolyan elbírálás alá kell esnie mindenkinek.”
 • 21. vovozs 2009. március 15. 23:31
  „már megint cigányokról olvasok magyar oldalon

  www.delmagyar.hu--------www.delcigany.hu

  szánalmas köcsögölés”
 • 20. lacipapa68 2009. március 15. 22:50
  „Uraim!A cigányok most jót röhögnek rajtatok,hogy milyen kedélyesen marakodtok.De úgy látom,hogy a veszélyes dolgokat nem veszitek észre,miszerint Magyarországon kettős mércével mérik az állampolgárokat.A "minden kedvezmény" kategóriába a cigányok esnek,a "fogja be a pofáját" kategóriába pedig mindenki más.Ha egy gyűlésen bekiabálom,hogy nekem vmi nem tetszik,akkor előállít a rendőrség.Ha a fejem fölé emelek egy transzparenst kb. olyan szöveggel,hogy "Felelős kormányt Magyarországon!",akkor szintén előállítanak.Ha egy cigány elmegy panaszkodni a rendőrségre,mert szerinte egy páran nem szépen néztünk rá és ő ettől nagyon megijedt,akkor dettó előállítanak.De ha 150 cigány elmegy megfenyegetni és esetleg meglincselni egy ártatlan embert,aki ráadásul pap is,akkor tulajdonképpen nyugodtan hazasétálhatnak,mert "nem történt gyilkosság",és ők csak "félelmükben" vonultak fel hordában egy ember ellen.Ez ám a demokrácia,Magyarország!Amikor 8 százalék modja meg a másik 92 százaléknak,hogy mit szabad,mit nem,hiszen már ők csinálják a törvényeket.Magyarország cigányország!”
 • 19. flexsnake 2009. március 15. 22:41
  „GYenge próbálkozás :D Mondom hogy készülj mert ez még odáig sem jut mint az első :D
  Jól telt az ünnep? :D Kibuliztad magad? :D”
38 hozzászólás
12
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyurcsány: a szólásszabadság felelősséggel jár

A miniszterelnök szerint a szólásszabadság időnként mások megsértésében illetve megalázásában… Tovább olvasom