Délmagyar logó

2017. 04. 25. kedd - Márk 6°C | 20°C Még több cikk.

153-ra emelkedett a brazíliai zavargások áldozatainak száma

Százötvenháromra emelkedett a Sao Paolo brazil szövetségi államon végigsöpört erőszakhullám halottainak a száma. Da Silva brazil elnök szerint a központi szövetségi kormányt nem terheli felelősség a Sao Paolo államban kirobbant zavargások elfajulásáért.
Az államfő rövid sajtónyilatkozatában utalt arra, hogy a kormány segítséget ajánlott fel a legnépesebb és leggazdagabb brazil állam vezetésének, de az nem élt vele. Lula Da Silva azt is elmondta, hogy azoknak a jelentéseknek az alapján, amelyeket olvasott, az a benyomás alakult ki benne, hogy a rendőrök és a banditák között bizonyos értelemben egyfajta párbeszéd is kialakult.

Az elnök szerint az egyértelműen világos: a kormány minden tőle telhetőt megtett azért, hogy a legfrissebb adatok szerint 155 ember életét kioltó erőszakos eseményeket letörje, de Claudio Lembo, az állam kormányzója udvariasan visszautasította a brazíliavárosi kormány segélyajánlatát.

Százötvenháromra emelkedett a Sao Paolo brazil szövetségi államon végigsöpört erőszakhullám halottainak a száma. Az összehangolt támadássorozatot, amelynek része volt az állam számos fegyintézetében a hét végén kitört lázadás is, a Primeiro Comando da Capital (a Főváros Első Kommandója, PCC) nevű szervezet indította el.

Az utcai összecsapásokban, illetve támadásokban 138 ember - 41 rendőr, fegyőr, polgárőr, 4 civil és 93 bandatag - vesztette életét, a börtönzendülésekben pedig 15 rab halt meg. A legfrissebb összesítések szerint a PCC tagjai 54 rendőrségi intézményt, 82 autóbuszt és 17 bankfiókot, illetve Bancomat pénzkiadó automatát, egy metróállomást és egy buszgarázst támadtak meg.

Az akciósorozat azok után indult el, hogy egy hete 765 foglyot - köztük a csoport börtönben lévő vezetőit - az állam középső részéből két szigorúan őrzött börtönbe szállítottak át, hogy elejét vegyék egy nagyszabású börtönlázadásnak. A PCC vezetőit éppen a készülő zendüléssel kapcsolatban hallgatták ki, amikor a támadások megkezdődtek. Úgy tudni, a csoport vezetői mobiltelefonjaik segítségével adtak utasítást a támadásokra.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Brüsszelben járt a magyar szegények delegációja

Egyebek mellett a tanácstalansággal kapcsolatos üzeneteket fogalmazott meg az a négy magyar… Tovább olvasom