Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

15 éves fiával végeztette el a császármetszést

Császármetszést hajtott végre egy 15 éves indiai fiú, méghozzá szülei beleegyezésével és asszisztálásával. A hírek szerint a papa videóra is vette a műtétet, mert a felvétellel szerette volna bejuttatni a fiát a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a legifjabb sebész.
Dhileepan Raj 15 esztendő és India déli részén él. Kortársaival ellentétben nem az utcán lóg és a lányoknak udvarol, hanem orvos szülei mellett sertepertél a kórházban. Három évvel ezelőtt kezdte tanítgatni a papája a sebészet rejtelmeire és a kis Raj fogékonynak bizonyult. Olyannyira, hogy három hónappal ezelőtt a tinédzser végzett el egy császármetszést, miközben édesapja asszisztált neki azzal, hogy ő játszotta az aneszteziológus szerepét.

Bizonyíték is van a nem mindennapi operációra, mert K. Murugesan, a papa videóra vette a nagy eseményt. Ezzel azt szerette volna elérni, hogy fia bekerüljön a Guinness Rekordok Könyvébe, mint a legfiatalabb sebész.

Az orvos büszkén és lelkesen mutatta meg a felvételt kollégáinak is, csakhogy nem vállveregetést és elismerő szavakat kapott, hanem szúrós tekintetekkel, és megdöbbent arckifejezésekkel találta magát szemben. A Hina hírügynökség értesülései szerint dr. K. Murugesan többet is „kap" majd az állami orvosi felügyelettől, mint szemöldökráncolás.

- Sokkoló volt a felvétel. Murugesan megsértette az orvosi etika alapszabályait - nyilatkozta dr. Venkatesh Prasad.

A büszke papa visszautasította a vádakat és közölte: biztosan csak azért nem ismerik el fia képességeit, mert irigyek rá.

Féltékenyek, avagy sem, dr. Murugesan, amellett, hogy elveszítheti az állását és bevonhatják orvosi engedélyét, nem kizárt, hogy bíróság elé is citálják.
A helyi média értesülései szerint a megoperált nő és a kisbaba is jól van.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Afganisztáni kínzásokról számolt be egy német lap

Tovább olvasom