Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

15 éves lány az újabb iskolai erőszak elszenvedője

A 15 éves lány azt mondta, hogy támadói - öt lány - minden ok nélkül ront rá. Háromszor verték már meg, legutóbb múlt héten. Kitépték a haját és megpofozták.
Kitépték a haját, megpofozták, megrugdosták az iskolában társai - ezt mesélte a Független Hírügynökség tudósítójának egy 15 éves diáklány. Az elsős tanuló a dombóvári szakközépiskolába jár, azt mondja már többször is megtámadták, volt amikor öten mentek neki egyszerre. Szülei már feljelentést tettek a rendőrségen.

A 15 éves lány azt mondta, hogy támadói - öt lány - minden ok nélkül ront rá. Háromszor verték már meg, legutóbb múlt héten. Kitépték a haját és megpofozták. Amint szülei meglátták a sérüléseit, azonnal orvoshoz vitték, majd a rendőrségen is feljelentést tettek. A támadók azonban ezt megtudták, és újra megverték. Így jövő héten már nem megy vissza az iskolába, szülei ugyanis úgy döntöttek, hogy máshova íratják be.

A fiatal azt mesélte, hogy nemcsak őt, hanem másokat is megvertek már támadói. A többi diák azonban nem mer szólni, mert fél a következményektől.

Szeptemberben, ugyanabban az iskolában, ahol a kislányt megverték egy zsarolási ügy borzolta a kedélyeket. Három fiatalkorú fiú több héten keresztül terrorizálta középiskolai diáktársait. Pénzt, mobiltelefont követeltek a kisebb fiúktól, ha nem adtak nekik, csúnyán megverték őket. A három fiatal közül a két idősebbik került előzetesbe, korábban mindketten büntetve voltak hasonló bűncselekményért is. Az iskolában féltek a gyerekek, voltak olyanok is, akiket tanárok kísértek a buszmegállóba.

A rendőrség a nyomozás érdekeire hivatkozva nem árult el részleteket az ügyről. A kislányt kedden újra kihallgatják.

Olvasóink írták

 • 11. Ferrari 2008. november 17. 18:49
  „Javító nevelő intézetbe kellene a verekedő gyerekeket tenni.

  Különben a gyerekek csak azt teszik az iskolában, amit a szüleiktől látnak otthon.

  A szülőket sem büntetik meg lopásért, csalásért, verekedésért - a magyar törvények értelmében tehetetlen a rendőrség ilyen ügyekben- így a gyerekek tudják, ők is megtehetnek bármit, őket úgysem büntethetik meg.
  A legszörnyűbb az egészben az, hogy a verekedő gyerekek szülei még lehet meg is dicsérik a csimutáikat...így kell ezt csinálni...”
 • 10. idir 2008. november 17. 17:42
  „Sajnos,egyre tobb ilyen esetrol hallani manapsag.”
 • 9. flexsnake 2008. november 17. 11:19
  „,,A három fiatal közül a két idősebbik került előzetesbe, korábban mindketten büntetve voltak hasonló bűncselekményért is. "
  Egyértelmű, rács mögé velük.”
 • 8. Grabowsky 2008. november 17. 10:23
  „Ugyan, mire ez a gyanúsítgatás már megint? Méghogy cigányok? Érzésem szerint inkább a Svédországból, esetleg Dániából idelátogató turisták jellemző cselekedetei ezek...”
 • 7. zoltanz 2008. november 17. 09:51
  „Integrált oktatás=trójai faló. Undorító. Ezt az egészet arra találták ki, hogy a többségi csemetéket már egészen kicsi korban hozzászoktassák a kantárhoz. Meg a Kézhez, amely a kantárt fogja...”
 • 6. 751510 2008. november 17. 09:13
  „Persze, hogy irónia. Olvasni kéne a sorok között! Amúgy meg éljen az integrált oktatás! Aki esetleg később hasznát venné az iskolának, azt elüldözik, aki csak bejár lopkodni, az maradhat. Grat. Csak így tovább, egy békés, életképes és legfőképpen színvonalas társadalom kiépülése felé.”
 • 5. netuddki 2008. november 17. 05:23
  „4!Szerintem irónia .”
 • 4. frsbegbie 2008. november 16. 23:38
  „1-es hozzaszolo, mi a fenerol beszelsz voltakeppen?????”
 • 3. dodó 2008. november 16. 21:03
  „Nem lehet minden iskola olyan szerencsés, mint itthon a móravárosi. Nem jut minden iskolának egy nagyszerű czirokLIFEpéter, aki egészségét sem kímélve példásan beintegrálja őket a tanulni akaró többségi származású gyermek közé!”
 • 2. kekeczke 2008. november 16. 20:47
  „C ? ? ?”
 • 1. sujokbálint 2008. november 16. 20:38
  „Ez azért van, mert a szakmájukhoz nem értő, rasszista tanárok nem képesek megnevelni a gyermekeket, akik így nincsenek tudatában annak, hogy amit tesznek (hajkitépés, zsarolás, verés), az nem helyes.

  A szülőknek pedig ahelyett, hogy egyből a rendőrségre mennek feljelentést tenni, először a lányukkal kellene elbeszélgetni, mivel nyilvánvaló, hogy a gyerek a mocskos, rasszista megnyilvánulásaival provokálta ki a támadásokat.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Abortusz: hozzuk az európai átlagot

Másfél évtized alatt csaknem a felére csökkent a művi terhesség-megszakítás lakosságra vetített… Tovább olvasom