Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

15 évet kapott a csecsemőgyilkos kaposvári apa

A 23 éves férfi azért bántotta és fojtogatta 5 hónapos kislányát, mert zavarta a sírása. Az ítélet nem jogerős.
Tizenöt év fegyházra ítélte nem jogerősen a Kaposvári Törvényszék kedden azt a 23 éves helybéli férfit, aki tavaly novemberben megverte és megfojtotta öt hónapos kislányát - közölte a törvényszék sajtóirodája.

A kislány - a család második gyermeke - a születése után nevelőszülőkhöz került, ugyanis a gyámhatóság alkalmatlannak tartotta szüleit és életkörülményeiket az újabb gyermek nevelésére. A kicsi négy hónapos korában került vissza a szüleihez.

Az apja azért bántotta és fojtogatta a csecsemőt, mert sírásával zavarta a nyugalmát, nem tudott tőle aludni. A gyermek a koponya- és agysérüléseibe, valamint légzési elégtelenségbe halt bele. Azt, hogy nem lélegzik, az anyja vette észre. Felébresztette az apát, majd hívták a mentőket, de ők sem tudtak segíteni.

A vádlott a bíróságon visszavonta a rendőrségen tett beismerő vallomását, a szakértők véleménye szerint azonban a gyermeket úgy bántalmazhatták, ahogy a férfi a rendőrségen elmondta. Annak is voltak jelei, hogy a csecsemőt korábban is megverték.

Az ügyész tudomásul vette az ítéletet, a vádlott és védője felmentésért fellebbezett, így jogerős ítéletet a Pécsi Ítélőtábla hoz majd.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több száz dolgozót csaptak be vállalkozók a fővárosban

A gyanúsítottak többször levonták az egészségügyi alkalmasság megállapításához szükséges vizsgálat… Tovább olvasom