Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

177 dolgozójától válna meg az MTVA

A csoportos létszámleépítés következményeinek enyhítésére a munkavállalói oldallal tárgyalásokba kezd.
Csoportos létszámcsökkentési szándékot jelentett be a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA); az intézmény összesen 177 dolgozójától válna meg - áll a társaság csütörtöki közleményében.

Mint írják, a gazdasági racionalizálás, a bérköltségcsökkentés, valamint a vállalat működtetése és a munkafolyamatok ésszerűsítése miatt 146 budapesti, illetve összesen 31 pécsi és szegedi alkalmazott leépítését tervezik.

A tájékoztatás szerint az MTVA a munka törvénykönyve rendelkezéseinek megfelelően az illetékes állami foglalkoztatási szerveknek bejelenti leépítési szándékát, ezzel egy időben pedig megkeresi az üzemi tanácsokat, valamint a szándékbejelentésről egyeztet a szakszervezetekkel is.

Utalnak rá, a munkaviszony megszüntetésekre - a munkáltatói felmondások esetében - az előzetes tájékoztatók közlésétől számított 30 napot követően kerülhet sor, így a létszámcsökkentés végrehajtásának tervezett időpontja, 2015. év első és második negyedéve.

A csoportos létszámcsökkentésben érintettek munkaviszonyának megszüntetésekor a munkáltató kifizeti részükre a munka törvénykönyve, valamint a kollektív szerződés szerint őket megillető járandóságokat. Az MTVA a csoportos létszámleépítés következményeinek enyhítésére a munkavállalói oldallal tárgyalásokba kezd - írják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szanyi : Merkel jelezze Orbánnak, hogy nincs helye a demokratikus politikusok között

Szanyi Tibor szerint Angela Merkel ezzel morális és politikai értelemben viszonozhatná Németh Miklós… Tovább olvasom