Délmagyar logó

2018. 06. 20. szerda - Rafael 18°C | 30°C Még több cikk.

17 ezer önkéntes jelentkezett a Magyar Csapatba

Eddig 17 ezren jelentkeztek a Fidesz által életre hívott Magyar Csapat önkéntesének, hogy részt vegyenek a rezsicsökkentés megvédésében, a kormánypártnak a közelgő parlamenti választásra való felkészülésében - mondta Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős igazgatója szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.
A politikus közölte: a 17 ezer önkéntes telefonon  jelentkezett, számuk azonban a következő napokban várhatóan  jelentősen nő majd, a százezret is meghaladhatja, hiszen szerdán  kezdődnek és egy hónapig tartanak a kormánypárt rezsicsökkentést  támogató újabb lakossági fórumai, amelyeken csatlakozni lehet a  Magyar Csapat nevű szerveződéshez.  

Nyitrai Zsolt emlékeztetett, hogy Orbán Viktor  pártelnök-miniszterelnök január első napjaiban küldött levelet  azoknak, akik tavaly részt vettek a rezsicsökkentést támogató  aláírásgyűjtésben, és az eddig megvalósult húszszázalékos  rezsicsökkentés megvédése érdekében meghívta őket a Magyar Csapat  megalakítására.  

A fórumokra nagy szükség van, hiszen kedden mindenki láthatta,  összeállt "a rezsicsökkentés-ellenes koalíció", a következő  választásnak így az a tétje, hogy folytatódik-e a rezsicsökkentés  vagy sem - mondta a Fidesz társadalmi kapcsolatokért felelős  igazgatója a kedden bejelentett ellenzéki megállapodásra utalva.  

Tájékoztatása szerint a Fidesz első "rezsigyűlése" szerdán  Putnokon lesz, február 15-ig pedig összesen 119 helyszínen tartanak  lakossági fórumot országszerte a kabinet tagjai, a kormánypárt  vezető politikusai.  

Nyitrai Zsolt hozzátette, a Magyar Csapat önkéntesei egyebek  mellett irodai ügyelettel, személyes megkeresésekkel, plakátozással,  szórólapozással és telefonos munkákkal segíthetik a Fidesz  választási felkészülését, a rezsicsökkentés megvédését.  

Jelezte végül, hogy pártja a rezsicsökkentés folytatására  készül, amelyről jövő héten a Fidesz-KDNP kihelyezett, évadnyitó  frakcióülésén tárgyalnak maj

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már csak 41 százalék a pártoktól elzárkózók aránya

A Fidesz 2, az MSZP és a DK 1-1 százalékpontos emelkedését mutatja az Ipsos felmérése. Tovább olvasom