Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

18 év fegyházra ítélték a feleséggyilkost

A férfi 2012-ben nyíregyházi otthonukban olyan brutálisan bántalmazta feleségét, hogy az asszony meghalt. Az ítélet nem jogerős.
Nem jogerősen 18 év fegyházbüntetésre ítélte szerdán a Nyíregyházi Törvényszék azt a férfit, aki 2012-ben nyíregyházi otthonukban olyan brutálisan bántalmazta feleségét, hogy az asszony meghalt - tájékoztatott a törvényszék helyettes szóvivője.

Toma Attila közlése szerint a bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és kiskorú veszélyeztetése bűntettében találta bűnösnek, ezért halmazati büntetésül 18 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztést szabott ki.

A helyettes szóvivő elmondta: a vádlott és felesége között a férfi szerencsejáték-szenvedélye miatt gyakoriak voltak a viták. A külföldön dolgozó, román-magyar kettős állampolgárságú férfi 2012 szeptemberében tudta meg, hogy távolléte alatt a felesége házasságon kívüli szerelmi kapcsolatot létesített.

A 38 éves asszony szeptember 18-án jelentette be férjének, hogy el akar tőle válni. A 43 éves férfi felküldte közös, akkor hétéves gyermeküket az emeleti szobába, majd puszta kézzel és egy kerámiatállal fejtetőn ütötte feleségét, és az összetört tál darabjával megszúrta a fejét - ismertette Toma Attila.

A nő segélykiáltásaira a szomszédok figyeltek fel, és bekiabáltak a lakásba. A férfi becsukta az ablakokat, és késsel folytatta a nő bántalmazását. Az emeleti szobából lejövő kislány meglátta erősen vérző anyját, kiabálni kezdett, és kinyitotta a bejárati ajtót. A férfi kitaszította a kislányt, majd bezárta az ajtót, és folytatta felesége bántalmazását.

A férfi a rendőrök felszólítására sem nyitotta ki az ajtót, a járőrök a szomszédos erkélyről másztak át a lakásba.

A nő a nyakán lévő szúrt sérülésekbe a helyszínen belehalt. Toma Attila elmondta, hogy két konyhakés tört el a bántalmazása közben.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlott legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

Az ítélet ellen az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabásáért, a vádlott és védője pedig eltérő jogi minősítés és enyhítés iránt jelentett be fellebbezést. A per a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

CD-tisztítót néztek bombának az Andrássy úton

Gyanús csomagot találtak egy bankfiókban, a helyszínt egy időre lezárta a rendőrség. Tovább olvasom