Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

1,8 milliárd forint támogatás a játszótérépítések támogatásának visszafizetésére

2008-2009-ben a vidékfejlesztési hivatal pályázatot írt ki játszótérépítésekre, összesen 145 projektet fogadott be a hivatal.
A kormány rendkívüli működési támogatásban részesíti azokat az önkormányzatokat, amelyek 2008-2009-ben játszótérépítésre igényeltek támogatást, de az igényelt pénzeket az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) által feltárt szabálytalanságok miatt vissza kell fizetniük - közölte a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Pogácsás Tibor emlékeztetett: 2008-2009-ben a vidékfejlesztési hivatal pályázatot írt ki játszótérépítésekre, összesen 145 projektet fogadott be a hivatal. Az EU csalás elleni hivatala azonban azt állapította meg, hogy a programokat túlárazták, ezért az önkormányzatoknak vissza kell fizetniük a támogatást.

Mivel jellemzően kistelepüléseket érint a probléma, ahol a visszafizetendő összeg akár a költségvetés kétharmadát is érintheti, a kormány úgy döntött, hogy ezeket az önkormányzatokat rendkívüli működési támogatásban részesíti - jelezte az államtitkár. Jelezte: a szükséges 1,789 milliárd forintot a Belügyminisztérium saját fejezeti tartalékából biztosítja.

Az államtitkár elmondta: a legkisebb visszafizetendő összeg 4,7 millió forint, a legnagyobb 26 millió forint, az önkormányzatoknak jellemzően 10-15 millió forintot kell visszafizetniük.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Romagyilkosságok: Iratismertetéssel megkezdődött a másodfokú büntetőper

A vádlottak fellebbeztek, részben hatályon kívül helyezés, részben felmentés és enyhítés érdekében. Tovább olvasom