Délmagyar logó

2018. 02. 20. kedd - Aladár, Álmos 1°C | 4°C Még több cikk.

2006-tól életbe lép a .eu is

Nyilvánosságra hozták, hogy a legmagasabb szintű ".eu" domain név a következő év elejétől használhatóvá válik.
Az Európai Bizottság a héten közölte, hogy a legmagasabb szintű ".eu" domain név a következő év elejétől használhatóvá válik.

Az Internet Assigned Numbers Authority (IANA) megegyezésre jutott azt illetően, hogy a .eu domain név az elkövetkező napokban bevezetésre kerüljön az internet gyökér-szervereibe - közölte a bizottság a csütörtöki napon. Miután ez megtörtént, megkezdődhetnek az arra irányuló végső technikai előkészületek, hogy a vállalatok és a hatóságok internet-címeikben a 2006-os évtől megkezdhessék a .eu használatát.

A .eu domain-nevet nem arra szánják, hogy lecserélje a 25 Európai Uniós tagállam jelenlegi neveit; inkább lehetőséget adnak arra a szervezeteknek, hogy egy "pán-európai" identitással is rendelkezzenek a világhálón. A .eu bevezetéséért felelős EURid konzorcium következő fontos lépése a "regisztrálók" kinevezése lesz - azoké a cégeké, akik az internet-felhasználók számára regisztrálják a domain-neveket. A bizottság közleménye szerint a lakosság és a vállalkozások az idei év végétől megkezdhetik a .eu internetcímek regisztrálását.

A bizottság felhívta a figyelmet arra, hogy a felhasználók ne használják az új domain-hez kapcsolódó, úgynevezett "preregisztrációs" szolgáltatásokat, amelyek máris felbukkanhattak, mert ezzel "a zavarkeltés és akár a csalás kockázatát is magukra vállalhatják."

Forrás: sg.hu

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyűlölik Potter szerelmét

Katie Leung, Harry filmbéli barátnője halálos fenyegetéseket kap Daniel féltékeny rajongóitól. Tovább olvasom