Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

2008-tól évente ötmilliárd forint„A kormánynak kell megoldania”

Lőre Pétert, az Audi Hungaria Motor Kft. kommunikációs igazgatóját a cég helyiadó-fizetési kötelezettségéről kérdeztük. P elmondta: amikor az Audi Győrbe települt – ahogy az a világon ilyen volumenű beruházás esetén általában szokás – tíz évre szóló mentességet kapott a helyi adók alól. Ez 1998-ban a győri adórendelet módosításával meghosszabbodott. A következő változást Magyarország 2004-es európai uniós csatlakozása hozta, ami miatt a mentességek 2007. december 31-ével lejárnak. „Az Audi 2008-tól természetesen jogkövető módon eleget tesz fizetési kötelezettségének” – jelentette ki Lőre Péter.

Lapunk úgy tudja, hogy a társaság iparűzési és építményadója jóval több mint ötmilliárd forintra rúg majd. Csak összehasonlításként: Győr teljes helyiadó-bevétele 2005-ben 8 milliárd 727 millió 776 ezer forint volt.
„ A kormány és az Audi közötti problémát a kormánynak kell megoldania. A győri önkormányzat és az Audi kapcsolata töretlenül jó. Ez egyértelmű volt Thomas Faustmann, az Audi Hungaria Motor Kft. ügyvezető igazgatója múlt heti városházi látogatásán is” – nyilatkozta a Kisalföldnek Golubkovics Péter, az önkormányzat kommunikációs vezetője. Ugyanakkor hozzátette: a kialakult helyzet aggasztó, már csak azért is, mert a multinacionális cég 5200, beszállítói révén tízezer embernek ad munkát. Golubkovics Pétert megkérdeztük az Audi 2008-tól esedékes helyiadó-fizetési kötelezettségéről is. Elmondta: természetesen számolnak ezzel a bevétellel.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az istennő, a gésa és a sportos kislány

Az idei sminktrendek között többféle stílus közül lehet választani: alkattól és alkalomtól függően… Tovább olvasom