Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

200 háztartásban még nincs áram Veszprém megyében

A pénteki vihar következményeként kétszáz háztartásban nincs még áramellátás Veszprém megyében - tájékoztatta Kutas István, az E.ON Hungária Zrt. médiakapcsolati- és PR-vezetője az MTI-t.
Elmondta: péntek estéről szombatra virradóra több ezer háztartásban "szűnt meg a villany" a vihar miatt, de sok helyütt csupán rövid ideig - néhány percig, maximum 20-25 percig - tartott az áramszünet, mert dolgozóik azonnal javították a hibákat, a katasztrófavédelem munkatársai pedig folyamatosan távolították el a villanyvezetékekre dőlt fákat. Az E.ON-nak több mint száz munkatársa dolgozik vasárnap is a károk elhárításán Veszprém megyében - tette hozzá.

Közlése szerint kritikus a helyzet a Fejér megyei Balinkán is, de vasárnap délutánra ott is lesz áram. Antal Tibor, a Veszprém megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság ügyeletese az MTI-nek elmondta, hogy a megyében Veszprémben, illetve Marcalgergelyi és Csögle községben vannak áramellátási gondok. Utóbbi faluban transzformátort kell cserélni - tette hozzá. A katasztrófavédelem munkatársai dolgoznak a helyszíneken, eltakarítják az utakra, villanyvezetékekre és házakra dőlt fákat.

A viharok okozta rendkívüli események miatt Bakondi György, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője a Magyar Energia Hivatallal közösen egyeztetést hívott össze jövő hétre az áramszolgáltatókkal - tájékoztatta az OKF vasárnap az MTI-t.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Majdnem telt ház volt szombaton a fesztiválon

Szombaton 72 ezren voltak a Sziget fesztiválon, ami azt jelenti, hogy majdnem telt ház volt a… Tovább olvasom