Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

200 milliót csalt egy felszámolóbiztos

Csaló felszámolóbiztost fogtak a vámosok - közölte a NAV.
Fiktív számla elszámolásával mintegy 200 millió forinttal csökkentette egy cégcsoport egyik vállalatának vagyonát a felszámolóbiztos - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága hétfőn az MTI-vel.

A közlemény szerint a NAV munkatársai a felszámolás alatt álló gépipari vállalat vizsgálata során felfigyeltek arra, hogy bár a felszámolóbiztos még az elmúlt év elején szerződést kötött egy kft.-vel az iratanyagok rendezésével, selejtezésével, valamint tárolásával kapcsolatos feladatok ellátására, azt több mint egy év elteltével sem végezték el.

Ugyanakkor mintegy 200 millió forint értékű számlával csökkentette a hitelezői igények kielégítését szolgáló vagyont, és a számla alapján 40 millió forintnyi áfát kért vissza az államtól - tették hozzá.

A számla alapos vizsgálata során kiderült, hogy amögött nem volt "tényleges gazdasági esemény", a felszámolóbiztos fiktív számlával csökkentette a vagyont, sőt annak áfatartalmát jogosulatlanul igényelte vissza. Az ügynek büntetőjogi következményei lesznek - olvasható a közleményben.

Olvasóink írták

  • 3. igazságkereső 2012. június 25. 10:48
    „#2. szatyi! Pontosan így van, megállapításod hibátlan, de miért nem fogják a felszámolóbiztosokat szorosabb ellenőrzés alá, hiszen egészen biztos, hogy a különböző pénzügyi manőverek miatt nem jutnak a felszámolás alá esett (eső! ) cégek volt dolgozói a végkielégítésük teljes összegéhez. Ez az egyik kitűnő lehetőség a trükközéshez, melynek hazánkban nagy hagyományai vannak! Cégeket most szándékosan nem írok, hiszen azokat a bíróságok is ( a felszámolóbiztosokat kinevező! ) pontosan ismerik!De jó lenne végre ezen a területen is azonnal rendet és jogbiztonságot teremteni!”
  • 2. szatyi 2012. június 25. 10:25
    „A felszámoló biztosi állás/megbízatás az egyik legjobban jövedelmező munka!”
  • 1. saturnus 2012. június 25. 10:21
    „Csak meg kell nézni,hogy hol laknak milyen fényűző luxus körülmények között. Kétkezi munkával még ötven év alatt sem lehet akkora méretű vagyonokat felhalmozni mint ezek tették az elmúlt huszonkét év alatt. Gátlástalan haramia módjára össze rabolták magukat. Ők igazi fehérgalléros bűnözök,kiszolgálói pedig azok akiknek lehetősége/hatóság?/ volna megálljt parancsolni nekik és megfosztani őket attól,hogy mind tőrvényileg mint erkölcsileg elítélendő dolgokat műveljenek. Mára már a korrupció oly mértékűre emelkedett,hogy a Kínai törvénykezéssel és ítélkezéssel is több évbe kerülne kiirtani a bűnözés eme formáját. Minden ilyen ítélkezést, azon felül teljes vagyonelkobzást kellene végre hajtani. Korrupció magát az országot formátumú Dél_Amerikai katonai és rendőr államá változtatta. Korrupció maga az állam .és benne a szereplői,ma is két fő osztja szét a pénzeket amihez az EU szervei nemtetszésüket ki is fejezték és olyan szigorú intézkedéseket foganatosítottak ami miatt az érintettek visítanak mint a fába szorult féreg,politikai köntösbe öltöztetve adják elő a jó népnek a döntő többségének fogalma sincs a valóságról, Csak a sablon szöveget hallják benyalva a sok hazugságot”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Giró-Szász: az unió elfogadta a magyar költségvetést

Átment az EB-n a magyar költségvetés, és így visszavonták múlt héten a kohéziós alapok egy részének… Tovább olvasom