Délmagyar logó

2017. 01. 24. kedd - Timót -7°C | 2°C Még több cikk.

2010-ben bevezethető az euró

A kormány 2010-ben vezetné be az eurót – mondta a kormányszóvivő hétfőn az MTI-nek.
Batiz András szerint lezártnak tekinthető az a vita, ami az elmúlt hetekben az euró bevezetésével kapcsolatban kibontakozott, és minden eddiginél egyértelműbbé vált: „Nincs az egyensúlyban működő államháztartásnak alternatívája, az egyensúly, az igazságosság és a fejlődés kéz a kézben járnak."

A szóvivő hozzátette: a miniszterelnök vezetésével „államreform-bizottság" áll fel a közeljövőben, amelynek célja a jelenleginél kisebb, átláthatóbb, hatékonyabb igazgatás megteremtése. A miniszterelnök a hét végén megállapodott a két kormánypárti frakció vezetőjével abban, hogy nem terjesztenek elő olyan módosító indítványt, amely a 2006-os költségvetési javaslat kiadási főösszegét növelné – mondta a szóvivő. „Az idei, a GDP 6,1 százalékát kitevő eredményszemléletű hiány után a kormány elkötelezett amellett, hogy 2006-ra elérjük a 4,7 százalékos deficitet" – tette hozzá Batiz András.

Dávid Ibolya: „Nem több a porhintésnél"

Új költségvetési javaslatot kell a kormánynak beterjesztenie ahhoz, hogy Magyarország 2008-ban megfelelhessen az euróövezethez csatlakozás feltételeinek, és az államháztartás hiánya ne haladja meg a GDP három százalékát – mondta az MDF elnöke hétfőn.

A szocialista párt és a liberálisok hétfői megállapodása nem több a porhintésnél az euró 2010-es bevezetéséről – fogalmazott Dávid Ibolya. Kiemelte: a miniszterelnök mást mondott egy héttel ezelőtt az euró bevezetéséről, mint hétfőn, ugyanakkor egy hónapja mást mondott a pénzügyminiszter és egy másik álláspontot képvisel a gazdasági miniszter.

Az MDF elnöke azt mondta, az MSZP és személy szerint a miniszterelnök folyamatosan bátorságot ígér az embereknek, miközben nem néz szembe a tényekkel, a költségvetés hiányával. „Az euró bevezetésének csúszásáért 2010 után komoly árat fognak fizetni a magyar emberek" – tette hozzá.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sikeres győri könyvszalon

Az V. Győri Könyvszalon az ország második legnagyobb könyves rendezvényévé nőtte ki magát, de ennél is fontosabb, hogy a látogatók mennyire megkedvelték. A Bisinger sétány mellett felállított hatalmas sátorban péntektől vasárnapig hömpölygött a tömeg, a pódiumszínpadon telt házzal mentek az előadások, a dedikálásokhoz pedig esetenként sorok kígyóztak. Tovább olvasom