Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

2010-ig kilenc új játszótér lesz

Legutóbbi ülésén fogadta el a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete a játszóterek felújításának és építésének programját. A tervek szerint 2010-ig kilenc új játszóteret építenek.
A város területén tervezett játszótér-építési, -felújítási programról döntött legutóbbi ülésén a mosonmagyaróvári önkormányzat képviselő-testülete. Vannak városrészek, ahol kis egységekben létesültek a gyermekek részére szabadidő eltöltésére alkalmas területek, de ezek nem nevezhetők játszótereknek.
A játszótéri eszközök biztonságáról szóló miniszteri rendelet alapján elvégezték a játszóterek minősítését, majd ez alapján folyamatosan szerelik le a nem az uniós szabványoknak megfelelő játékokat.
A minősítések alapján megszüntették a játszóteret az ipartelepen, a Kállai Éva utcában, a Marx utcában a sportpálya mellett, a mosoni vasbolt mögött, valamint kettőt a Móra-lakótelepen és a Flesch Károly utcában. Összesen öt EU-konform játszóteret alakítottak ki városszerte. Idén a Wittmann parkban tervezik kisebb játszótér kialakítását.
A város idei költségvetésébe hétmillió forintot terveztek be játszótérépítések és -felújítások finanszírozására. Ebből egy játszótér építhető meg. Cégek, vállalatok támogatásával azonban lehetőség van több játszótér fenntartására, felújítására, karbantartá-

sára, illetve újak létesítésére is. Erre külön számlát is nyitott az önkormányzat még 2005-ben.
Az ipartelepen és a Lajta-lakókertben egy-egy játszótér kiviteli tervdokumentációi már elkészültek. A szakemberek szerint az ipartelepi játszótér és az emlékpark terveit összhangba kell hozni, hogy a két létesítmény kellően elkülönüljön egymástól. Így az emlékpark méltóságát, történelmi szellemiségét ne zavarja meg semmilyen külső körülmény. A tervezett két új játszótér engedélyezési munkálatai még ebben az évben megkezdődhetnek.
A lakossági igényeknek megfelelően új játszóteret terveznek a Halászi úti lakótelepre, az Itató szabad strandhoz, a Móra-lakótelep középső zöldfelületére, az Engels utcai Pártok Háza és a zeneiskola közé, a Mosonyi-lakótelepen, a Kühne-pálya mellett, valamint a Mofém-telepen is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Sok kicsivel kevésre megyünk

Évente 150 millió egy- és kétforintos kerül forgalomba Magyarországon. Az üzletekben nem szívesen… Tovább olvasom