Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

2010-re elkészül a gyorsforgalmi út Pécsig

Lapértesülésekkel ellentétben 2010-ig elkészül az M6-os autópálya Pécsig vezető szakasza. A Dunaújváros és Szekszárd közötti autópálya-szakasz megvalósítására – tervezésére, építésére, finanszírozására és üzemeltetésére – még ősszel pályázatot ír ki a tárca – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökséggel a Kormányszóvivői Iroda.

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium az autópálya építésének menetrendjét úgy ütemezte, hogy mire Pécs Európa Kulturális Fővárosa lesz, a Budapest–Pécs távolságot végig gyorsforgalmi úton lehessen megtenni.

Az M6-os autópálya már elkészült Érdi-tető és Dunaújváros közti szakasza után folyik a Budapest és Érdi-tető közti út építése és a szaktárca már kiírta a pályázatot a köz- és magánszféra együttműködésében megvalósuló Szekszárd-Bóly és az M60-as Bóly-Pécs közötti szakaszaira is.

Dunaújváros és Szekszárd közötti 67 kilométeres szakasz koncesszióba adására vonatkozó közbeszerzési eljárást még 2007 őszén kiírja a közlekedési tárca. A szaktárca és Paks város önkormányzata nem az eredetileg tervezett nyomvonal módosításáról, hanem egy további, a várost elkerülő út megépítéséről egyeztet. A minisztérium jelenleg azt várja, hogy a város önkormányzata megküldje a tárcának a megállapodás-tervezetét.

Hírforrás: OBJEKTÍV Hírügynökség 2007. augusztus 13.

Gy. Mészáros Ágnes

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keressük a gazdasági élet legjobbjait

Hétfőn jelenik meg a Lapcom Kft. Délmagyarország Kiadó pályázati felhívása a 2007. évi Presztízs… Tovább olvasom