Délmagyar logó

2018. 02. 23. péntek - Alfréd 0°C | 5°C Még több cikk.

2011-ben lehet legkorábban euró hazánkban

A pénzügyminiszter szerint a különféle változatok közül "az óvatos, konzervatív prognózist tartalmazót" terjesztette társadalmi vitára a kormány.
A pénzügyminiszter szerint a konvergencia program számai alapján 2011-ben lehet legkorábban euró Magyarországon.

Veres János a Nap-keltében hangsúlyozta, hogy az Európai Bizottság illetékeseivel is egyeztetett álláspont szerint az államadóssággal kapcsolatos feltétel az euró bevezetésére nemcsak akkor teljesül, ha az államadósság GDP-arányos mértéke 60 százalék alatt van, hanem akkor is, ha annak mértéke bár magasabb, de aránya csökkenést mutat.

Ennek a program szerint 2009-ben tesz majd eleget Magyarország, vagyis 2011-ben lehet legkorábban euró Magyarországon - mondta a pénzügyminiszter, aki szerint a különféle változatok közül "az óvatos, konzervatív prognózist tartalmazót" terjesztette társadalmi vitára a kormány.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Milyen a takarékos otthon?

Ha kellő figyelmet fordítunk a lakás építésekor, átalakításakor az alapvető kellékek beszerzésére, nem csak anyagilag járunk jól, hanem környezetünket is kíméljük. A takarékos megoldások némelyike ráadásul nem is annyira pénz, mint inkább odafigyelés kérdése. Takarékos tippek ingatlantulajdonosoknak. Tovább olvasom