Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 24°C Még több cikk.

2012 az elszegényedés éve lesz az MSZP szerint

Az MSZP szerint a jövő évi költségvetési javaslat azt vetíti előre, hogy 2012 az elszegényedés éve lesz.
Korózs Lajos, a szocialista párt elnökségi tagja szerdán sajtótájékoztatón azt mondta: a kormány szűkíti a szociális ellátásokat, szétveri a nyugdíjrendszert, az emberek terheit pedig növeli. Ebbe a körbe sorolta a felső áfakulcs 27 százalékra emelését, a munkavállalói járulék emelését, az adójóváírás kivezetését, az utazási kedvezmények szűkítését és azt, hogy a közszférában befagyasztják a béreket.

Az álláskeresési támogatásra jutó összeget 67 milliárd, a jövedelempótló támogatásra jutót 77 milliárd forinttal mérséklik jövőre, a táppénzkasszára 13 milliárddal, a gyógyszerkasszára 67 milliárd forinttal kevesebb jut - mondta.

Az MSZP-s politikus kifogásolta a családi pótlék, az anyasági támogatások, a gyermekgondozási segély és a gyermeknevelési támogatás összegének befagyasztását, mert azok reálértéke így csökkeni fog.

Ugyancsak bírálta, hogy a szociális rendszerben a felére csökken a közösségi szolgáltatások támogatása, így kevesebb pénz jut utcai szociális munkára, krízisközpontok működtetésére.

A nyugdíjrendszer átalakításával kapcsolatban Korózs Lajos az ellen emelt szót, hogy a korkedvezményes és az előrehozott öregségi nyugdíjakat, valamint az özvegyi nyugdíjakat szociális támogatássá alakítja a kormány, noha azokat járulékfedezettel szerezték.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ittas rendőr okozott balesetet

Egy szolgálaton kívüli rendőr okozott közúti balesetet az elmúlt hétvégén Jászberényben. Tovább olvasom