Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

2013-ban indul a konzultáció a határon túli magyarokkal

Orbán Viktor és kormánya tevékenysége az emberekkel való folyamatos kapcsolattartáson alapul, "egyfajta együttkormányzásról van szó.
A következő évben indul a határon túli nemzeti konzultáció - tudatta a miniszterelnök sajtófőnöke szombaton az MTI érdeklődésére, hozzátéve, hogy a témáról később adnak tájékoztatást.

Havasi Bertalan közölte: Orbán Viktor és kormánya tevékenysége az emberekkel való folyamatos kapcsolattartáson alapul, "egyfajta együttkormányzásról van szó. A nemzeti konzultációk ezért folyamatosan zajlanak, több akcióra lebontva, és ebbe a folyamatba most a határon túli magyarokat is bevonjuk".

A Magyar Közlöny pénteki számában megjelent kormányhatározatból derült ki, hogy a határon túl élő magyar állampolgárokkal is nemzeti konzultációt kezd a kabinet.

A határozat - amely az egyeztetés témájáról nem rendelkezik - a nemzeti konzultációval összefüggő feladatokat sorolja fel. E szerint Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettesnek, közigazgatási és igazságügyi miniszternek a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEK KH) útján kell gondoskodnia a személyes adatot nem tartalmazó miniszterelnöki levelek és nyilatkozatok soron kívüli megküldéséről a külföldön érvényes lakóhellyel (ennek hiányában tartózkodási hellyel) rendelkező magyar állampolgároknak. Az ehhez szükséges adatfeldolgozási tevékenységek ellátására pedig a Miniszterelnökséget vezető államtitkárnak, Lázár Jánosnak kell adatfeldolgozási szerződést kötnie - azonnali határidővel - a KEK KH-val és a Magyar Postával.

Olvasóink írták

 • 3. Igazságérzetű 2012. december 15. 17:17
  „Úgy tudom az egyetemisták is együtt akarnak kormányozni Viktorékkal, azért vonultak az utcára.”
 • 2. x 2012. december 15. 16:29
  „http://www.delmagyar.hu/forum/a_hataron_tuli_magyarok_valasztojoga/32/2003639/?action=kifejt”
 • 1. grafika88 2012. december 15. 14:17
  „HOGY nem szakad rájuk az ég !
  ..együttkormányzás ..." HAZUGSÁG minden szavuk !!!! Szégyeljék meg magukat, szemét egy banda !
  A határontúli magyar ..MIÉRT fontosabb az itthon élőknél ??Nyilván azért, mert a határon belöl MÁR NEM támogatják a fütyiszt !!Itt már kiábrándúltak az emberek ! a nép 98 % a már NEM ráfog szavazni !!
  Itthoni felsőoktatást kinyirják --viszont a román Bethlen G. felsőoktatás kap 1,2 milliárd ft + most még + 727 milliót megszavaztak nekik !!! Felvidék..alvidék magyarjait támogatja ..a magyar adófizetők pénzéből !itthon meg 200 új MEGSZERÍTÓ törvényt hoztak, adó--adó hátán !
  MIÉRT nem költöznek ki ..ezek a szemetek.Éljenek a határon túl...ne itt rontsák a levegőt !!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Schiffer: senkinek nem lehet célja, hogy ellehetetlenítse az LMP-s platformokat

Az LMP-ben senkinek nem lehet célja, hogy ellehetetlenítse a platformok működését, de meg kell… Tovább olvasom