Délmagyar logó

2017. 02. 25. szombat - Géza 1°C | 8°C Még több cikk.

208,9 milliárd forint az első félévi dél-alföldi adóbevétel

Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága az első félévben mintegy 208,9 milliárd forintot szedett be a kiemelt adó- és járuléknemekben, ez 15,6 százalékkal, 28,0 milliárd forinttal több, mint a múlt év hasonló időszakában - közölte Tamásné Czinege Csilla igazgató.
A jövedelmekhez kapcsolódó adóknál, járulékoknál érvényesült azoknak a jogszabály-változásoknak a hatása, amelyek az adózói kör kiszélesítésével a bevételek növekedését segítették elő. Ezek a hatások leginkább a társadalombiztosítási bevételeknél jelentek meg, a nyugdíjbiztosítási alapot érintő befizetések nettó összege 18,8 százalékkal, 11,0 milliárd forinttal nőtt a múlt évhez képest - áll a regionális igazgatóság tájékoztatójában.

A nettó áfa-bevétel 29,7 százalékos, 6,7 milliárd forintos növekedése a magasabb befizetésekből származott, ugyanis a visszaigénylések összege majdnem azonos volt a tavalyival. A társasági adóból származó bevétel 28,1 százalékkal, 2,1 milliárd forinttal haladta meg a múlt évit, nagyjából az előlegfizetési kötelezettségeknek megfelelően alakult.

A Dél-Alföldön az első félévben kevesebb ellenőrzést fejeztek be, mint tavaly ilyenkor, ugyanakkor a múlt évinél több, összesen 14.189 millió forint adóhiányt tártak fel a revizorok.

Az év első hét hónapjában a hatóság 759 vagyonosodási vizsgálatot zárt le, ezek csaknem kétharmada zárult megállapítással, a feltárt adókülönbözet nettó összege elérte a 4,0 milliárd forintot. A végrehajtási munka során az igazgatóság 37,2 milliárd forint értékű tartozásra bocsátott ki inkasszót és 5,6 milliárd forint értékű vagyont foglalt le június végéig.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Tanácsok férfiaktól nőknek

Sose vegyél egy új márkájú sört csak azért, mert akciós! Ha a kertben vagyunk és a nappaliban megy a… Tovább olvasom