Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

20 éves a magyarországi internet

A magyarországi internet kezdetét az Internetszolgáltatók Tanácsa (ISZT) 1991 októberétől számítja: ekkor kapcsolódott a világhálóra az első hazai számítógép. A kerek évforduló alkalmából jubileumi kiadvánnyal jelentkezik az ISZT.
A 20 éves a magyarországi internet - Ahogy a szakemberek megélték, megélik című kiadvány a korszaknyitáskori technológia és tartalom elemeit kutatja a különböző szakterületeken munkálkodó szakemberek visszaemlékezéseire építve.

A 270 oldalas könyv egyes fejezeteiben megszólalnak az internet hazai megjelenésén dolgozó akadémiai-egyetemi szféra képviselői mellett a kezdeti kereskedelmi szolgáltatások létrehozásában meghatározó szerepet játszó internetszolgáltatók vezetői, munkatársai, valamint az internetes tartalmak előállításának úttörői.

Az elsősorban a szakértő közönség számára íródott könyv 23 fejezetében a "romantikus kezdetektől" vezeti végig az olvasót a első internetkapcsolattól az internetes tartalmak széles körű ismertségén át a világháló fogalmának ma is használt jelentéséig-jelenségéig. Bemutatja többek között az első online "hírportál" létrejöttét, de az internetes veszélyek megtapasztalásának folyamata is külön fejezetet kapott.

A kötet összeállítói, mivel a digitális korszak evolúciójának részletes és kronologikus feldolgozásához és bemutatásához hosszú évek munkájára van szükség, leginkább egyfajta személyes múltidézésre törekedtek a könyv összeállításakor.

A jubileumi kiadvány a hagyományos könyvárusi forgalomban nem érhető el, a szakmai közönség tiszteletpéldányt igényelhet a kiadó Internetszolgáltatók Tanácsánál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Országgyűlés előtt az új Munka törvénykönyve

Az új Munka Törvénykönyvéről szóló törvényjavaslat szerda estétől olvasható az Országgyűlés honlapján. Tovább olvasom