Délmagyar logó

2017. 01. 16. hétfő - Gusztáv -5°C | 1°C

21 mázsa ponty került a Mosoni-Dunába

Előnevelt csukából 280 ezer, süllőből 310 ezer darabot, valamint Mosonmagyaróvárnál 21 mázsa pontyot telepítettek a Mosoni-Dunába tavasszal. Psszel újabb telepítések következhetnek: erre pályázott a földművelésügyi minisztériumnál a győri szövetkezet.
Takács Antal, a megyei horgászszövetség vezetője elmondta: ők csak a Mosoni-Duna holtágára telepítenek. Most tavasszal ötven mázsa pontyot tettek vízbe a győri Püspökerdőn és a szúnyog-szigeti zsilip közötti részen. Tavaly ősszel 30 mázsa egynyaras pontyot és 2000 darab süllőt telepítettek.
Szilágyi Gábor, a győri Előre Halászati Szövetkezet ügyvezető elnöke arról számolt be, hogy múlt hónapban előnevelt csukákat és süllőket tettek a Mosoni-Dunába.
– Összesen 280 ezer darab csuka és 310 ezer darab pici süllő került a folyókba Nagybajcsnál, Mecsérnél, Dunaszigetnél, Gyirmóton, Győrsövényházon és Mórichidán. Emellett április közepén huszonegy mázsa pontyot telepítettünk Mosonmagyaróvár környékén. Ezen az akción részt vettek a Lajta-parti halőrök s az itteni horgászegyesület vezetősége is. Állításuk szerint a zsilip feletti részen már hosszú évek óta nem telepített halat a cég: most valamelyest orvosoltuk ezt a gondot. Az éves telepítések ideje általában ősszel van. Tavaly is telepítettünk ebben az időben a Mosoni-Dunába, s idén is ezt tervezzük. A minisztériumnál nemrégiben kétnyaras és egynyaras halak telepítésére pályáztunk – mondta Szilágyi Gábor.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nyáron a hőmérséklettel együtt a balesetek száma is nő

Strand, játszótér, meggyfa és autó – a nyári balesetek és fertőzések elsődleges okozói.… Tovább olvasom