Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

21 milliárdos fejlesztési támogatás Svájcból

Svájc lakossága egy tavaly novemberi referendumon döntött a legutóbb csatlakozott 10 uniós tagállam számára egymilliárd svájci frankos kohéziós alap létrehozásáról. E Norvég Alap mintájára létrejött Svájci Alapból Magyarország 131 millió svájci frankot kap.
Napokon belül megnyílnak a Svájci Alap forrásai, melynek révén Magyarország a következő 5 évben 131 millió svájci frank, azaz mintegy 21,25 milliárd forint fejlesztési támogatáshoz juthat - közölte Ralph Lederle, a svájci Business Club elnöke.

A pénzt, melynek kifizetését várhatóan már ebben az évben megkezdik, az infrastruktúra, a környezetvédelem, a kis- és középvállalkozások és a humán erőforrás fejlesztésére irányuló pályázatokkal lehet elnyerni. Szeretnék, ha minél több, energiagazdálkodással, szennyvíz- és ivóvíz-hálózattal, megújuló energiákkal, biogazdálkodással, s egyebek mellett német nyelvű oktatással kapcsolatos beruházások valósulnának meg Magyarországon.

A pályázatokat formai szempontból az ITDH ellenőrzi, az elbírálás Svájcban, a kifizetés pedig direkt módon, a magyar kormány és az Európai Unió részvétele nélkül történik. A források felhasználását svájci szakemberek folyamatosan ellenőrzik.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szilvásy: családi tragédia áll a ''Tanácsadó Jósda'' mögött

Gátlástalanságnak tartom, hogy a családom tragédiáját a Fidesz politikai célokra használja fel, de… Tovább olvasom